Ce legătură există între bolile de inimă și consumul de legume: cercetătorii au răspunsul
Un nou studiu, întreprins de oamenii de știință, arată care este legătura dintre consumul de legume și bolile de inimă.
Oamenii de știință de la Universitatea Oxford, din Marea Britanie, au realizat un studiu pe aproximativ 400.000 de subiecți adulți, pentru a determina dacă există o legătură clară între consumul de legume și bolile specifice inimii.
În trecut, se bănuia că un consum sporit de legume ar reduce riscul dezvoltării unor astfel de boli. Noile studii arată că, în realitate, ipoteza „nu stă în picioare”, în totalitate.
Consumul de legume nu te scutește de boli de inimă, spun cercetătorii
Cu toate că această teorie ar fi putut părea, cel puțin la o primă vedere, ca fiind una suficient de plauzibilă pentru a fi luată în seamă, noile studii arată rezultate un pic diferite.
Desigur, omul este o ființă omnivoră, așadar, se recomandă ca, pentru un trai sănătos, alimentele de origine animală să fie combinate cu legume. Așadar, consumul de legume nu dăunează, însă nici nu ajută la ceea ce se credea până acum.
„Studiul nostru amplu nu a găsit dovezi privind un efect protector al consumului de legume asupra apariției bolilor cardiovasculare”, a declarat Qi Feng, epidemiolog în cadrul Departamentului de Sănătate a Populației, de la Universitatea Oxford, și autorul principal al cercetării, conform publicației News Medical.
În studiul lor, oamenii de știință au studiat atât regimul alimentar al subiecților, cât și stilul de viață al acestora, pentru a determina dacă există legături clare între acești factori.
„Studiul nostru amplu nu a găsit dovezi ale unui efect protector al consumului de legume asupra apariției bolilor cardiovasculare”, s-a concluzionat.
Același test a sugerat că bolile de inimă ar putea fi provocate, mai degrabă, de un stil de viață haotic și nesănătos, stresul fiind un factor primordial în dezvoltarea acestora. De asemenea, alte teste au ajuns la concluzia că bolile specifice inimii ar avea, într-o oarecare măsură, legătură și cu predispoziția genetică a individului.