Ce e Atlasul Economic al României și de ce se laudă aleșii noștri cu el: harta care ne pune „în rândul lumii”

Ce e Atlasul Economic al României și de ce se laudă aleșii noștri cu el: harta care ne pune

Știai că există un Atlas Economic al României? Nici noi, dar tocmai am aflat de la ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Oficialul se laudă cu faptul că, acum, țara noastră deține o hartă economică în adevăratul sens al cuvântului. Practic, trebuie să știi că este vorba despre o expunere a reperelor economice pe diferite zone ale țării, ca într-un tablou.

De ce e atât de lăudat Atlasul și la ce va fi bun, de fapt

Această imagine de ansamblu a economiei noastre, expusă în stilul unei hărți economice, va fi de mare folos mediului privat și investitorilor, care se vor putea orienta mult mai ușor în spațiul nostru economic național, mai ales dacă vorbim despre investitori veniți din afara granițelor țării.

Într-o perioadă în care România are nevoie de investiții și de dezvoltarea zonei antreprenoriale, e vital ca oamenii de afaceri să fie susținuți și să li se pună la dispoziție instrumentele necesare care să-i ajute în munca lor. Prin urmare, harta ar putea aduce un plus pe această zonă!

Conform ministrului, avantajele Atlasului nu se vor opri aici. Oficialul de la Palatul Victoria vorbește despre faptul că informațiile de aici ne-ar putea ajuta în elaborarea unei strategii de dezvoltare.

„Am lansat astăzi (joi, n.r.) Atlasul Economic al României, un instrument extrem de util pentru investitorii români şi străini care vor să dezvolte afaceri în ţara noastră. Este vorba mai exact despre o platformă unde vor fi încărcate informaţii economice şi sociale relevante pentru a fi configurată o imagine cât mai clară asupra oportunităţilor de investiţii într-o regiune sau alta pe teritoriul României.

Datele ce se vor regăsi pe această hartă economică a României vor servi, printre altele, şi la construcţia unei strategii de dezvoltare, în funcţie de polii de competitivitate identificaţi prin acest nou sistem electronic”, a menţionat Florin Spătaru, la conferinţa de închidere a Proiectului „Dezvoltarea capacităţii instituţionale a Ministerului Economiei – SIPOCA 7.