Ce au găsit soldații ucraineni în ranițele „colegilor” ruși. Video care arată ce mănâncă a doua cea mai puternică armată din lume

Ce au găsit soldații ucraineni în ranițele „colegilor” ruși. Video care arată ce mănâncă a doua cea mai puternică armată din lume

Soldații ruși au fost văzuți, în repetate rânduri, în timp ce jefuiau magazine alimentare în mai multe orașe ucrainene. Imaginile camerelor de supraveghere postate pe rețelele sociale au arătat militari luând mâncare și încercând să fure un seif. Oficialii ucraineni spun că invadatorii rămân fără combustibil și au fost trimiși în Ucraina cu provizii pentru doar trei zile. Recent, pe internet a apărut un videoclip în care un soldat ucrainean află ce conține ghiozdanul unui militar rus. Asta mănâncă oamenii lui Putin pe câmpul de luptă.

Ce mănâncă soldații ruși pe câmpul de luptă

Civilii ucraineni s-au refugiat în adăposturi subterane, stații de metrou și subsoluri, în timp ce caută protecție împotriva atacurilor aeriene și bombardamentelor rusești, care durează de patru săptămâni. Pe front, soldații ruși sunt epuizați, demoralizați, înfrigurați și flămânzi.

„Ei doar urmează ordinele pe care le au”, a spus Constantine Yevtushenko, localnic din orașul Lviv. „Sunt copii, născuți în 2000 și 2002, sunt frustrați, forțele noastre armate nici măcar nu știu ce să facă cu acești copii și sunt mii uciși acum pe câmpurile Ucrainei. Nu au combustibil, cer oamenilor de mâncare”, a continuat ucraineanul. În plus, soldații ruși din Ucraina „nu știu de ce sunt pe pământul nostru”, a mai spus bărbatul, potrivit inews.

Ucrainenii au capturat ranițele „colegilor” ruși

Pentru ca omenirea să afle ce mănâncă a doua cea mai puternică armată din lume, pe Youtube a fost postată o filmare cu un soldat ucrainean care caută prin ranița unui militar rus. Astfel, în geanta inamicului au fost găsite zahăr și ciocolată, două ingrediente cu care se hrănesc rușii pe câmpul de luptă.

În cazuri excepționale, soldații ruși au bucătărie amenajată în vehiculele blindate. Din descoperirile făcute de ucraineni, armata Rusiei pare să supraviețuiască cu doar trei produse alimentare. Trupele ucrainene au confiscat un imens vehicul blindat KamAZ, echipat cu o bucătărie la bord. Dar dulapurile sale erau pline doar cu ceapă, cartofi și borcane cu murături. Un alt ingredient al rușilor sunt condimentele, depozitate în cutii de plastic, pentru ca mâncarea să aibă un gust mai puțin fad.

Armata rusă are probleme logistice în Ucraina

Războiul dintre Rusia și Ucraina continuă, de când Moscova a ordonat trupelor sale să invadeze vecinul său pro-occidental în urmă cu patru săptămâni (24 februarie). Pentru nimeni nu mai este un secret: armata rusă se confruntă cu dificultăți logistice în Ucraina, de la convoiul blocat în afara Kievului până la informații despre soldații ruși care jefuiesc magazine în căutare de mâncare.

În timp ce oficialii militari de la Moscova își asumă cel puțin o parte din vina eșecului în Ucraina, conducerea lor politică ar fi putut avea obiective total nerealiste. Se pare că planul inițial al Rusiei era de a captura nodurile politice, militare și de transport cheie în aproximativ trei zile. Operațiunea s-a bazat pe presupuneri greșite despre voința Ucrainei de a lupta și capacitățile armatei sale.

Citește și: