28 mart. 2022 | 09:40

Opt alimente care nu expiră niciodată: proviziile care te-ar salva de la foamete și peste zeci de ani

ACTUALITATE
Opt alimente care nu expiră niciodată: proviziile care te-ar salva de la foamete și peste zeci de ani

Te-ai gândit să faci aprovizionare cu alimente, în caz de o potențială urgență? Iată o listă a mâncărurilor sau a ingredientelor care nu expiră niciodată.

După cum bine știi deja, conservele de ton și fructele uscate vor rezista destul de mult în cămară, dar dacă dorești cu adevărat alimente care să reziste pe termen lung, poate că ar trebui să arunci un ochi în lista de mai jos.

Alimente care nu se strică (aproape) niciodată

  1. Cercetătorii au descoperit că orezul alb are darul de a-și va menține conținutul de nutrienți timp de 30 de ani, atunci când este depozitat în recipiente fără oxigen, la temperaturi foarte mici.
  2. Mierea este singurul aliment care ține cu adevărat pentru totdeauna, datorită chimiei sale magice. Nectarul din flori se amestecă cu enzimele din interiorul albinelor care îl extrag, ceea ce schimbă compoziția nectarului și îl descompune în zaharuri simple care se depun în faguri.
  3. Sarea: având în vedere că clorura de sodiu este un mineral care este extras direct din Pământ, permanența sa nu ar trebui să surprindă pe nimeni.
  4. Sosul de soia poate să reziste, la rândul lui, ani de zile, dacă se află într-un recipient ce nu prinde aer.
  5. Ca și în cazul altor articole din această listă, metoda de depozitare pe care o utilizați pentru zahăr determină dacă îl puteți păstra, sau nu, pentru totdeauna.
  6. Un ghid pentru depozitarea alimentelor pentru situații de urgență al Universității de Stat din Utah menționează siropul pur de arțar, împreună cu alte zaharuri comerciale (cum ar fi mierea și zaharurile granulare) ca având o perioadă de valabilitate nedefinită.
  7. Laptele praf poate să te ajute să treci peste „foame” și peste zeci de ani.
  8. Lichiorul, cu condiția ca el să nu fie făcut cu ouă sau smântănă, poate să te bucure și peste ani. Există o condiție esențială, în acest sens: el trebuie păstrat într-un recipient în care nu intră aer, astfel încât să nu se evapore.
Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele