Cauți de muncă și vrei bani mai mulți? Iată unde te poți angaja, pe loc. Patronii nu mai fac nazuri

Cauți de muncă și vrei bani mai mulți? Iată unde te poți angaja, pe loc. Patronii nu mai fac nazuri

Patronii din HoReCa râd cu un ochi și plâng cu altul, din cauza situației pe care o înfruntă în acest moment.

Pe de-o parte, se bucură de faptul că autoritățile au eliminat restricțiile și acum pot să-și desfășoare liber activitatea, iar pe de alta sunt disperați din cauza crizei acute de forță de muncă.

E nevoie de mulți angajați care să ocupe locurile de muncă puse la bătaie de firmele de profil. La nivelul întregii țări, dar și în străinătate, industria ospitalității ar avea nevoie de peste 10.000 de muncitori, transmit cele mai recente analize realizate de platformele de recrutare.

„Se resimte un deficit acut de forţă de muncă în domeniu, ca urmare a instabilităţii acestuia din ultimii ani. O bună parte dintre cei care lucrau în acest sector au ales să se orienteze către altele în ultimii ani, care au crescut în pandemie sau au fost mai stabile. Cei mai mulţi candidaţi care au decis să părăsească HoReCa s-au reorientat către Retail, zona de curierat, livratori sau ride sharing.

Ne aşteptăm ca numărul de joburi să crească şi mai mult în sezonul estival, din păcate însă deficitul de forţă de muncă rămâne cea mai mare problemă. În acest sens, angajatorii apelează în continuare la importul de angajaţi din străinătate. Suntem optimişti însă că, odată cu creşterile salariale din domeniu, dar şi cu reabilitarea imaginii industriei, la care se va ajunge ca urmare a faptului că nu mai avem restricţii, şi candidaţii din România vor se vor reîntoarce la joburile din HoReCa”, a spus Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Te angajezi pe loc

Este domeniul în care ai șanse reale să te angajezi pe loc, chiar dacă ai sau nu experiență, cred mulți dintre specialiști. Nevoia de forță de muncă îi determină pe mulți patroni să elimine din criteriile de selecție a personalului, mulți preferând să instruiască ei înșiși candidații, numai să aibă cine să facă treaba.

Acum, industria ospitalităţii pe locul al doilea în topul sectoarelor cu cele mai multe oferte de angajare publicate pe eJobs.

„Dacă e să comparăm cu 2020 chiar, perioadă care s-a suprapus şi cu lockdown-ul, creşterea e spectaculoasă: +262%. Cu toate că oferta de angajare e una explozivă, candidaţii rămân sceptici faţă de acest domeniu”, informează eJobs.

Citește și: