Cât costă benzina și motorina în România, luni, 21 noiembrie: carburantul continuă să se ieftinească la pompă pentru români

Cât costă benzina și motorina în România, luni, 21 noiembrie: carburantul continuă să se ieftinească la pompă pentru români

În weekendul care tocmai s-a încheiat, trendul descendent al prețurilor la benzină și motorină s-a menținut. Este vorba de o ieftinire de 5 bani pe litru, după o altă ieftinire pusă în aplicare cu câteva zile înainte. Această practică s-a putut observa la OMV Petrom, liderul benzinarilor din România, dar nu a durat mult până când s-a reflectat în întreaga piață.

Săptămâna trecută s-a încheiat cu mai multe ieftiniri pentru șoferii români în căutare de carburant. Indiferent dacă ai mașină pe benzină sau motorină, situația este un pic mai optimistă, iar trendul este unul îmbucurător și pentru perioada următoare.

Se întâmplă la pompă cu prețul la benzină și motorină

La momentul de față, diferența dintre prețul benzinei și motorinei gravitează la majoritatea stațiilor de alimentare cu carburant în jurul valorii de 1,3 lei, în contextul în care, acum o lună, vorbeam de un record negativ de aproximativ 1,5 lei între cele două.

Una peste alta, s-au observat mai multe ieftiniri în ultima săptămână la principalii furnizori de carburant, de cel puțin 10 – 15 bani. La momentul redactării acestui material, în București, la Petrom, pe Str. Dr. Herescu Petre, dar și la Lukoil pe Poligrafiei, găsești cea mai ieftină benzină standard, 7,08 lei pe litru. La polul opus, același carburant în varianta cea mai scumpă există la Rompetrol, între 7,28 lei și 7,34 lei pe litru. Mol și OMV sunt undeva la mijloc, cu 7,23 lei pe litru.

Motorina standard este cu aproximativ 1,24 lei mai scumpă. Aceeași benzinărie Petrom de pe str. Dr. Herescu Petre o oferă la cel mai mic preț, 8,32 lei. În rest, la benzinăriile Petrom o găsești la aproximativ 8,34 lei pe litru. OMV și MOL îți vând același carburant la 8,4 lei, pe când apogeul prețului la motorină standard a fost înregistrat de Peco-online.ro la Rompetrol, între 8,52 și 8,54 lei.

În ceea ce privește compensarea cu 50 de bani pe litru, recomandă de autorități benzinarilor, aceasta ar putea continua și în 2023, deși, în varianta actuală, mai este valabilă până la 31 decembrie 2022.