Cartoful “fals” care a intrat în Cartea Recordurilor: cum a fost certificat de Guiness, din greșeală

Cartoful “fals” care a intrat în Cartea Recordurilor: cum a fost certificat de Guiness, din greșeală

Un cuplu care credea că au cultivat cel mai mare cartof din lume în grădina micii lor ferme de lângă Hamilton și-a transformat visele în piure.

Când un cartof nu este un cartof? Atunci când este un tubercul de tărtăcuță, conform Guinness World Records.

Un cuplu din Noua Zeelandă care credea că au cultivat cel mai mare cartof din lume în grădina micuței lor ferme de lângă Hamilton și-a transformat visele în piure, după ce Guinness a scris să spună că testele științifice au descoperit că nu este, de fapt, un cartof la urma urmei.

Colin Craig-Brown, care a lovit pentru prima dată tuberculul cu o sapă în august anul trecut, când lucra în grădină cu soția sa, Donna, a spus că cu siguranță arăta și avea gust ca un cartof.

„Ce poți spune?” spuse Craig-Brown. „Nu putem spune că nu te credem, pentru că le-am dat chestiile ADN”.

După luni în care au trimis fotografii și documente, cuplul a primit veștile proaste de la Guinness într-un e-mail săptămâna trecută.

Un email trist

„Dragă Colin”, începe e-mailul, continuând să spună „din păcate, specimenul nu este un cartof și este de fapt tuberculul unui tip de tărtăcuță. Din acest motiv, din păcate, trebuie să descalificăm cererea.”

Cuplul și-a numit descoperirea Doug, scris Dug, după modul în care a fost dezgropat. Tuberculul a devenit o celebritate locală, după ce cuplul a început să posteze fotografii cu el pe Facebook cu o pălărie și chiar și-a construit un cărucior pentru a-l remorca.

O cântărire oficială la un magazin local de agricultură l-a pus pe Dug la 7,8 kilograme, egal cu câțiva saci de cartofi obișnuiți sau cu un câine mic. Recordul Guinness existent, un monstru din 2011 din Marea Britanie, care cântărea puțin sub 5 kg.

Craig-Brown rămâne un mare credincios în Dug, care încă stă în congelatorul lor.

„Îi spun „gidday” de fiecare dată când scot cârnați. Este un personaj cool”, a spus Craig-Brown. „De câte ori vin nepoții, ei spun: „Putem să-l vedem pe Dug?”

„El este cel mai mare cartof care nu este un cartof din lume.”

Citește și: