Care este cel mai ieftin oraș din Europa pentru vacanță: unde să-ți faci un city break și să te-ntorci cu bani acasă

Care este cel mai ieftin oraș din Europa pentru vacanță: unde să-ți faci un city break și să te-ntorci cu bani acasă

Dacă nu ai prea mulți bani, dar totuși vrei să pleci în vacanță, află că Atena este cel mai ieftin oraș din Europa pentru un city break.

A fost clasată ca fiind cea mai ieftină locație de pe continent pentru un city break, înaintea destinațiilor tradiționale din Europa de Est cu buget redus. Conform unor analize recente citate de The Guardian, prețurile în capitala Greciei au scăzut cu 15% din 2021. Acest lucru se întâmplă în condițiile în care toate prețurile în ceea ce privește călătoriile au crescut după pandemie.

Astfel, pentru două nopți de cazare la hotel pentru un cuplu, mese, bilete la atracții și tarife de transport local, a ajuns la 207 lire sterline, față de 218 lire sterline în Lisabona, locul al doilea.

Cel mai ieftin oraș din Europa: Atena

Așadar, ambele orașe au devansat destinații estice, de obicei renumite pentru prețurile mici, precum Cracovia din Polonia (219 lire sterline), Riga din Letonia (220 lire sterline) și Budapesta din Ungaria (221 lire sterline).

În Atena și Lisabona te poți bucura de o climă însorită de toamnă, precum și de prețuri scăzute. Astfel, printre prețurile mici din Atena se numără 38,96 lire sterline pentru o cină pentru două persoane cu vin, 89 lire sterline pentru două nopți de cazare la un hotel de trei stele și 7,79 lire sterline pentru un abonament de 48 de ore pentru transportul public.

Ca alternativă, Sunny Beach din Bulgaria și Marmaris din Turcia sunt cele mai ieftine dintre cele 16 stațiuni europene populare pentru o vacanță de vară.

Românii călătoresc, dar cu măsură. După relaxarea restricțiilor, peste 37% dintre români și-au redus bugetele pentru vacanță anul acesta, în timp ce mai mult de un sfert nu au plecat deloc în concediu.

Conform unui sondaj realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro, 26,6% nu au planuri să plece în vacanță, iar 38,5% speră să-și facă concediul cu un buget sub 3000 de lei pe familie. Cât privește sumele alocate, aproximativ 38,5% au bugetul pentru concedii sub 3000 lei pentru întreaga familie, iar dintre aceștia, aproape 11% vor să plece în vacanță cu mai puțin de 1000 de lei.