21 sept. 2022 | 19:49

Cardinalul trimis de Papa Francisc în Ucraina, șocat de ce a văzut acolo. Panică din cauza focurilor de armă

ULTIMA ORĂ
Cardinalul trimis de Papa Francisc în Ucraina, șocat de ce a văzut acolo. Panică din cauza focurilor de armă

Papa Francisc, liderul Bisericii Catolice, a denunţat, miercuri, 21 septembrie, „monstruozităţile şi cadavrele torturate” din Ucraina, unde se află reprezentantul său, cardinalul Konrad Krajewski. Oficialul de la Vatican și-a văzut moartea cu ochii, după un atentat petrecut în Zaporojie.

Papa Francisc condamnă ororile din Ucraina

„Aş vrea să vorbesc despre teribila situaţie din Ucraina martiziată. Cardinalul Krajewski se află acolo a patra oară. El ajută într-o zonă din Odesa (sud) şi din jur. El mi-a povestit durerea acestui popor, salvarea, monstruozităţile, cadavrele torturate pe care ei le găsesc”, a declarat Suveranul Pontif.

Recent, Kievul a anunţat că a descoperit sute de morminte într-o pădure din apropierea orașului Izium (est), recucerit de către armata ucraineană de la ruși. Președintele Volodimir Zelenski a evocat „noi probe de tortură” în regiunea Harkov, unde „procesul exhumării continuă”. Kremlinul neagă toate acuzațiile, pe care le-a catalogat „minciuni” prin vocea lui Dmitri Peskov (purtătorul de cuvânt al lui Putin).

Cardinal de la Vatican, ținta unui atentat în Zaporojie

De curând, cardinalul Konrad Krajewski a fost ţinta unui atac armat în timp ce oferea ajutoare umanitare în numele Papei Francisc, în apropiere de oraşul ucrainean Zaporojie. Reprezentantul Vaticanului se află acolo pentru asistență spirituală și consiliere.

Clericul de origine poloneză a mers în Ucraina pentru a patra oară de la începutul invaziei ruse. La Zaporojie, Krajewski era într-un grup format dintr-un episcop catolic, unul protestant şi un soldat ucrainean. Cu ajutorul lor, cardinalul a încărcat microbuzul cu provizii şi a mers cu maşina către prima linie a frontului, unde „nu mai intră nimeni în afară de soldaţi”, din cauza schimburilor de focuri puternice.

Cardinalul Konrad Krajewski

Cardinalul Konrad Krajewski

Panică din cauza focurilor de armă

În momentul în care au terminat de descărcat proviziile pentru localnici, omul lui Papa Francisc şi colegii săi au fost ţinta unor focuri de armă: „Pentru prima dată în viaţa mea nu ştiam unde să fug. Pentru că nu este suficient să alergi, trebuie să ştii unde să mergi”, a mărturist acesta.

Din fericire, toată lumea a scăpat teafără, continuând să împartă ajutoare umanitare. Cardinalul Konrad Krajewski a oferit cadou toate Rozariile pe care le avea şi care au fost binecuvântate de Papa Francisc.  După acest incident, oficialul de la Vatican şi-a reiterat convingerea că „nu putem decât să ne rugăm şi să repetăm: ‘Isuse, am încredere în tine”.