Candidat al partidului de extremă dreapta Frații Italiei, suspendat. L-a lăudat pe Hitler pe internet

Candidat al partidului de extremă dreapta Frații Italiei, suspendat. L-a lăudat pe Hitler pe internet

Partidul Frații Italiei, care este cotat să câștige alegerile naționale de la sfârșitul săptămânii, și-a suspendat marți unul dintre candidați după ce s-a descoperit că acesta l-a lăudat pe dictatorul nazist Adolf Hitler în postări online.

Candidat al Frații Italiei, suspendat din partid

Frații Italiei își trage rădăcinile dintr-un grup neofascist înființat după cel de-al Doilea Război Mondial, dar liderul său Giorgia Meloni, care se așteaptă să fie următorul prim-ministru al Italiei, a încercat să se distanțeze de extrema dreaptă și a declarat că partidul său este un partid conservator.

Cu toate acestea, criticii spun că simpatizanții fasciștilor încă mai înfloresc în rândurile sale, iar ziarul La Repubblica a publicat săptămâna aceasta un comentariu pe rețelele de socializare postat în urmă cu opt ani de candidatul partidului, Calogero Pisano, care îl salută pe Hitler ca fiind un „mare om de stat”.

Pisano, care a candidat în alegerile din insula Sicilia, a lăudat, de asemenea, într-o postare din 2016, pe cineva care l-a definit pe Meloni drept un „fascist modern”, scriind că Frații din Italia „nu și-a ascuns niciodată adevăratele idealuri”.

Extrema dreapta din Italia, favorită în alegeri

Apariția postărilor a atras furia evreilor din Italia. „Ideea că cei care îl laudă pe Hitler pot sta în următorul parlament este inacceptabilă”, a scris pe Twitter Ruth Dureghello, șefa comunității evreiești din Roma.

Ca răspuns la controversă, partidul a declarat că îl suspendă pe Pisano cu efect imediat.

„Din acest moment, Pisano nu mai reprezintă (partidul) la niciun nivel”, a precizat într-o declarație partidul,

Pisano însuși și-a cerut scuze. „Cu ani în urmă, am scris lucruri care erau profund greșite”, a declarat el pe Facebook, adăugând că a eliminat postările cu ceva timp în urmă.

Frații Italiei este de așteptat să devină cel mai mare partid unic din Italia la scrutinul din 25 septembrie și să conducă o alianță de partide de dreapta spre o victorie confortabilă.