Când vom călători interplanetar și vom cuceri spațiul: ce spun cercetătorii
Oamenii ar putea fi suficient de inteligenți pentru a realiza viața interplanetară în următorii două sute de ani, au spus oamenii de știință în această săptămână. Iată cum vom cuceri spațiul.
Astfel, o echipă de opt cercetători a publicat un nou studiu în jurnalul preliminar Arxiv și a spus că omenirea ar putea deveni o civilizație Kardashev de tip I până în anul 2371.
Modelul Kardashev a fost realizat în 1964, conform studiului, pentru a evalua cât de aproape este o civilizație de cucerirea spațiului și călătoriile interplanetare. Se bazează în mare parte pe tipurile de energie pe care fiecare civilizație le poate folosi și stoca, iar cercetătorii au spus că oamenii trebuie să învețe cum să valorifice energia regenerabilă înainte de a atinge prima etapă.
Vom cuceri spațiul în două sute de ani
O civilizație de tip I este o „civilizație planetară” care a valorificat toate formele majore de energie de pe planeta sa natală. Oamenii, care nu au cucerit încă surse de energie nucleară și regenerabilă, nu se califică.
Civilizațiile de tip II sunt „civilizații stelare” și trebuie să poată obține și stoca toată energia pe care o eliberează steaua părinte. Tipul III este numit „civilizație galactică” și poate accesa și controla o mare parte din energia pe care o generează întreaga galaxie.
Studiul sugerează că oamenii vor trebui, în cele din urmă, să “evadeze” de pe Pământ, pentru a supraviețui unui viitor eveniment cataclismic. Dacă avertismentele lor despre abilitățile limitate de resurse ale Pământului și nevoia de a se dezvolta într-o specie interplanetară sunt adevărate, acesta este doar un alt motiv pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice și a investi în noi surse de energie, înainte de a fi prea târziu.
Pentru a părăsi planeta noastră definitiv, va trebui să valorificăm energia regenerabilă și nucleară. Avem nevoie, de asemenea, de acele investiții pentru a preveni albirea recifelor de corali, evenimentele de extincție în masă și alte dezastre climatice.