BMW vrea să aducă puterea pe mașinile electrice: noul iX M60

BMW vrea să aducă puterea pe mașinile electrice: noul iX M60

Producătorul de automobile de lux a dezvăluit primul model electric al prestigioasei linii M, noul iX M60.

Cu ajutorul celor 610 cai putere, iX M60 poate ajunge de la 0-100 în 3,6 secunde, nu e rău pentru un vehicul care cântărește aproape trei tone, de asemenea are o viteză maximă de 260 de km/oră și o autonomie estimată de 450 de km folosind roțile standard de 21 de inch.

Motoarele sincrone duble sunt alimentate de curent, ceea ce înseamnă că viteza lor de rotație se bazează pe cantitatea de energie electrică aplicată – mai degrabă decât să se bazeze pe magneți permanenți pentru a genera câmpul magnetic care rotește roțile.

Potrivit BMW, acest lucru îmbunătățește atât densitatea generală de putere a vehiculului, cât și puterea sa de vârf, eliminând în același timp nevoia de elemente din pământuri rare în construcția motoarelor.

Putere și eleganță

Acumulatorul său are o capacitate de utilizare de 106 kWh. O încărcare completă pe o priză de 11 W  va dura aproximativ 10,5 ore sau 33 de ore la 3,7 kW. Încărcarea până la 80 la sută cu un încărcător rapid  va dura 97 de minute la 50 kW, 40 de minute la 120 kW.

În exterior, M60 este destul de asemănător cu iX. Mașina încorporează un cadru spațial din aluminiu și o cușcă de carbon cu plastic ranforsat cu fibră de carbon în acoperiș, lateral și spate. Dar dacă te uiți mai atent, vei observa etriere de frână albastre exclusive M60 și jante opționale de 22 de inch. Dintre cele opt culori exterioare disponibile, Titanium Bronze este disponibil numai pe M60, la fel ca și roțile opționale Titanium Bronze.

La interior, șoferii M60 vor avea alegerea dintre cinci opțiuni de culoare pentru scaune, precum și setul obișnuit de caracteristici, gadgeturi și sisteme ADAS la care ne-am așteptat la vehiculele de lux. Acesta include un sistem de sunet surround Bowers & Wilkins Diamond, un acoperiș LED panoramic „Sky Lounge”, faruri LED adaptive și o mulțime de senzori de monitorizare a șoferului și a traficului și ceva numit BMW Natural Interaction, care îți permite să controlezi sistemul de infotainment cu comenzi verbale și gesturi cu mâna.

Comenzile pentru iX M60 vor începe comenzile în luna iunie.

Citește și: