BMW continuă să investească în gama i4: când apare noul i4 eDrive35

BMW continuă să investească în gama i4: când apare noul i4 eDrive35

BMW a anunțat o a treia variantă pentru gama sa complet electrică i4 – eDrive35.

Fiind un vehicul electric cu un singur motor cu performanță redusă, eDrive35 va ajunge ca cea mai accesibilă opțiune a unuia dintre vehiculele electrice cu cel mai mic preț de la BMW.

BMW i4 este un model emblematic pentru producătorul auto german, deoarece trece lent, dar sigur într-o gamă de vehicule complet electrice (ei bine… 50% până în 2030). Livrările inițiale i4 au început în toamna anului 2021 și au inclus două versiuni diferite ale sedanului compact – eDrive40 și M50.

De atunci, modelului i s-au alăturat SUV-ul iX și care va fi urmată de sedanul mult mai scump i7.

Deși BMW a promis și o nouă versiune electrificată al lui X1 pentru a ajunge ca cel mai accesibil vehicul electric, i4 deține în prezent coroana.

Acum, BMW a introdus o a treia variantă a lui i4 cu un MSRP sub nivelul precedent de prețuri cu eDrive40.

Un model mai ieftin

BMW i4 eDrive35 va veni în primul trimestru al anului 2023 cu o autonomie de 400 de km.

BMW a prezentat oficial cea mai nouă și cea mai ieftină versiune a lui i4 într-un comunicat de presă, împărtășind câteva specificații și prețuri pe care consumatorii americani le pot aștepta să le vadă.

Potrivit producătorului auto, cea mai recentă versiune a EV dispune de aceeași tehnologie de propulsie Gen5 eDrive găsită în frații săi i4, precum și în iX. Cu toate acestea, BMW i4 eDrive35 dispune de un acumulator mai mic de 70,2 kWh care oferă 66 kWh de energie netă.

Rezultatul este o autonomie estimată mai mică, mai ales în comparație cu eDrive40 și pachetul său de 81 kWh. De asemenea, eDrive35 va oferi mult mai puțini cai putere și cuplu în comparație cu ambele modele și o accelerație puțin mai mică decât omologul său cu un singur motor din eDrive40.

Potrivit BMW, producția i4 eDrive35 este de așteptat să înceapă la München în T4 al acestui an.

Etichete: