16 nov. 2022 | 20:25

Autoritățile din Belarus au doborât o dronă care a încălcat spațiul aerian de pe teritoriul ucrainean

ULTIMA ORĂ
Autoritățile din Belarus au doborât o dronă care a încălcat spațiul aerian de pe teritoriul ucrainean

Gărzile de frontieră belaruse au doborât un vehicul aerian fără pilot care a pătruns în spațiul aerian al republicii dinspre teritoriul ucrainean, a informat miercuri biroul de presă al Comitetului de Stat al Gărzii de Frontieră din Belarus.

Gărzile de frontieră din Belarus au doborât o dronă

„Gărzile de frontieră din Pinsk au observat un quadcopter la 100 de metri de granița dintre Belarus și Ucraina, care se îndrepta spre teritoriul Republicii Belarus dinspre partea ucraineană. Incidentul a avut loc astăzi, 16 noiembrie, în districtul Kobryn”, se arată în comunicat.

„Drona a fost doborâtă de o echipă de polițiști de frontieră aflați în serviciu dintr-o pușcă automată Kalașnikov. Quadcopterul era echipat cu o cameră video și era folosit pentru efectuarea recunoașterii și supravegherea instalațiilor tehnice de protecție a frontierei pe teritoriul Belarusului”, precizează biroul de presă.

La 2 noiembrie, polițiștii de frontieră belaruși au interceptat și au imobilizat cu forța un quadcopter ucrainean în districtul Gomel, la 1 km de granița dintre Belarus și Ucraina, care era folosit pentru a exersa aruncarea de explozibili, a declarat Comitetul pentru Poliția de Frontieră a republicii.

Ucraina a aruncat în aer toate podurile din Gomel și Mazyr

Președintele Comitetului Gardienilor Frontierei de Stat din Belarus, Anatoli Lappo, a declarat miercuri că, până în prezent, partea ucraineană a aruncat în aer „de fapt toate podurile din zonele Gomel și Mazyr”, iar armata ucraineană a început în prezent să arunce în aer toate podurile din direcția Volyn”.

Ca răspuns, Belarusul și-a întărit unitățile de pază a frontierei, a intensificat utilizarea mijloacelor tehnice de protecție și a angajat echipe de manevră de pază a frontierei teritoriale manevrabile.

Președintele belarus, Alexander Lukașenko, a declarat anterior că republica deținea armele necesare pentru a proteja frontiera cu Ucraina de drone și alte ținte aeriene. El a precizat că Ucraina a deplasat un grup de luptă de 15.000 de oameni la granița cu Belarus.