Audi pregătită pentru eventuale probleme: ce se va întâmpla cu producția

Audi pregătită pentru eventuale probleme: ce se va întâmpla cu producția

CEO-ul Audi, Markus Duesmann, nu se așteaptă la nicio oprire a producției la fabricile germane ale producătorului de automobile, în ciuda situației geopolitice dificile și a deficitului de energie.

„Presumăm că vom avea suficientă energie disponibilă”, a spus Duessmann pentru ziarul Augsburger Allgemeinen, după ce a fost întrebat dacă există suficientă putere pentru a produce mașini la program în timpul iernii.

Duesmann a spus că, de asemenea, nu se așteaptă ca furnizarea de gaze din Germania să se prăbușească, în ciuda dependenței puternice a țării de livrările din Rusia.

„În acest moment, nu mă aștept”, a spus el, adăugând că firma „se află în comunicare regulată cu autoritățile, operatorii de rețea și furnizorii pentru a putea implementa orice măsuri necesare”.

Sâmbătă, depozitele de gaze din Germania au fost pline cu 87,95%, potrivit Agenției Federale de Rețea.

Duesmann a spus că, dacă aprovizionarea industriei nu va eșua, Audi va trebui să aibă grijă de blocajele de producție în zone precum atelierul de vopsire, care utilizează mult gaz, sau cu furnizorii producătorului auto.

Duesmann a cerut anterior producătorilor de automobile din Europa să nu mai utilizeze combustibili fosili pe cât posibil.

„Să fim curajoși ca europeni și să ne luăm asupra noastră să renunțăm complet la combustibilii fosili din 2040”, a spus Duesmann în aprilie.

„Trebuie să punem toată energia noastră către vehiculele electrice cu baterie pentru mobilitatea individuală”.

Tranziția către electric

Audi intenționează să renunțe treptat la producția de motoare cu ardere până la începutul deceniului viitor, cu excepția Chinei, deoarece compania își accelerează tranziția spre a deveni un producător auto exclusiv electric.

Audi a fost lovită de probleme de producție la începutul acestui an din cauza războiului din Ucraina, care a forțat-o să ajusteze operațiunile de producție din Ungaria.

Separat, Duesmann a negat, de asemenea, că ar fi căutat să-i succedă lui Herbert Diess în funcția de CEO al Grupului Volkswagen.

„Este o prostie. Am respins asta de la început”, a spus el. „Sunt perfect fericit ca CEO Audi.”

Numele lui Duesmann fusese menționat ca un posibil succesor al lui Herbert Diess. Cu toate acestea, consiliul de supraveghere al VW l-a ales pe Oliver Blume, care a devenit CEO al Grupului VW la 1 septembrie, păstrându-și postul de șef al mărcii Porsche al producătorului auto.

Duessmann s-a declarat „extrem de mulțumit” de dezvoltarea pozitivă a mărcii Audi și de relația bună cu consiliul de întreprindere al Audi.

„Președintele Consiliului de întreprindere Peter Mosch și cu mine avem același interes: vrem să facem Audi un loc de muncă puternic și sigur”, a spus el. „Audi este un job de vis pentru mine. De aceea am venit la Audi.”

Interviul a fost publicat original de către Automobilwoche.

Etichete: