Atenție la bancomat, rămâi fără bani instant! Cum au picat românii în capcana momentului, ce se întâmplă când vrei să scoţi sumele dorite

Atenție la bancomat, rămâi fără bani instant! Cum au picat românii în capcana momentului, ce se întâmplă când vrei să scoţi sumele dorite

Hoții din România vin cu noi idei de a fura banii cetățenilor. Recent, doi bărbați din Bacău au fost arestați preventiv sub acuzația de furt calificat. Aceștia furau bani din bancomat printr-o metodă inedită.

Metoda folosită de hoți pentru a fura banii din bancomate

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bacău au identificat mai multe persoane suspectate de comiterea mai multor infracțiuni. Aceștia furau bani din ATM-urile unităților bancare prin metoda „Cash Trap”.

„Au fost identificaţi doi bărbați, de 33 și 44 de ani, ambii din municipiul Bacău, care, în perioada iulie – august 2022, prin folosirea unor dispozitive artizanale ar fi reuşit sustragerea mai multor sume de bani. Bănuiții ar fi acţionat pe raza județelor Bacău, Vrancea, Neamţ şi Braşov”, au stabilit anchetatorii.

Oamenii legii au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară. Polițiștii au „vizitat” în primă fază o locuință din municipiul Bacău, apoi una de pe raza comunei Gârleni. În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat mai multe mijloace materiale de probă, precum cartele SIM, telefoane mobile și multe altele.

Cei doi suspecți au fost conduși la sediul IPJ Bacău, în baza unor mandate de aducere, acolo unde au fost audiați, apoi reținuți pentru o perioadă de 24 de ore. Ulterior, bărbatul de 44 de ani a fost arestat pentru 30 de zile, iar cei de 33 de ani a fost arestat la domiciliul pentru 30 de zile.

Un tânăr din Timișoara a furat un bancomat de criptomonede dintr-un mall

Un tânăr a crezut că dă lovitura dacă va fura un bancomat de criptomonede. Întâmplarea a avut loc în luna aprilie a acestui an, iar întreg furtul a fost surprins de camerele de supraveghere. Tânărul s-a comportat normal, așa că lumea nu a bănuit nimic.

Acesta a scos aparatul din priză și l-a cărat până la o mașină cu un utilaj de transportat paleți. Oamenii din jur nu au bănuit nimic. La prima vedere părea că tânărul lucrează pentru o firmă. Cei care dețineau bancomatul au anunțat dispariția acestuia abia a doua zi.

După ce au văzut imaginile de supraveghere, oamenii legii l-au identificat pe hoț și l-au ridicat dintr-o casă din localitatea Vinga, județul Arad. Ofițerii au recuperat doar o parte din bani, suma de 180.000 de lei.

Citește și: Metoda jenantă prin care doi români fură bani din bancomate în Italia. Ce au putut să facă

Etichete: