Aparatul care îți umflă enorm factura la curent. În multe apartamente este montat și nu ai altă soluție
Prețurile la energie au explodat în ultimele luni, astfel că românii strâng cureaua din toate părțile pentru a-și putea plăti factura la curent sau la gaze. Pentru a economisi și mai mult, află care este aparatul care consumă multă energie, dar nu știai despre acest lucru.
Tot mai mulți români caută modalități diverse de a economisi la facturile care cresc tot mai mult de la o zi la alta. De cele mai multe ori, nu ne gândim la toate acele aparate pe care le utilizăm mai mult sau mai puțin în viața de zi cu zi, dar care consumă în permanență și determină ca factura la energie electrică să crească.
Multe electrocansice care sunt ținute în priză, în ciuda faptului că nu sunt utilizate, ele continuă să consume curent electric, fiind și cazul încărcătoarelor de telefon sau laptop. Un alt aparat care îți poate crește semnificativ factura la curent este ventilatorul din baie.
În cazul blocurilor mai vechi, acestea sunt prevăzute cu geamuri sau guri de aerisire, însă noii dezvoltatori aleg să implementeze ventilatoare pentru ca baia să se poată aerisi și totodată să evacueze aburul format în baie cu o mai mare ușurință.
Așadar, ventilatorul de baie reprezintă cea mai la îndemână soluție pentru constructori și de cele mai mult eori apelează la această soluție. În cazul acelora care au baia dotată cu un astfel de dispozitiv, ei trebuie să știe că ventilatorul pornit de la baie le-ar putea aduce o factură la curent mai mare decât s-ar fi așteptat.
Dispozitivele care determină factura la curent să crească
Cel mai recomandat este ca acesta să nu stea pornit pentru o perioadă mai mare de 30 de minute, astfel că al său consum nu generează costuri mai mari. Acest tip de ventilator trebuie montat de către un specialist, care va alege cel mai potrivit loc pentru a fi eficient.
Acesta se alege în funcție de mărimea băii și capacitatea acestuia, astfel că va fi produsul cel mai potrivit pentru locuința ta. Instalarea ventilatorului trebuie să fie efectuată în partea de sus a încăperii, astfel că atât mirosurile și umezeala se ridică, iar ventilatorul este mai eicient.
De cele mai multe ori, ventilatoarele sunt montate deasupra căzii, cabinelor de duș sau deasupra chiuvetelor, acolo unde de cele mai multe ori, umiditatea este cea mai ridicată. În cazul în care nu ai montat un astfel de ventilator și nu dispui de o altă sursă de ventilație, află că riști să te confrunți cu mucegai, dar și alte afecțiuni ale organismului din cauza umidității crescute.