Anunțul zilei pentru milioane de șoferi români păgubiți de cel mai mare asigurator. Ce se întâmplă cu banii lor acum

Anunțul zilei pentru milioane de șoferi români păgubiți de cel mai mare asigurator. Ce se întâmplă cu banii lor acum

Vești bune pentru milioane de șoferi români păgubiți de City Insurance. Francezii de la Groupama aduc bani pentru plata daunelor din RCA.

Groupama, una dintre cele mai mari societăți de asigurare din România și unul dintre cei mai buni plătitori în caz de daună, are planuri importante pentru zona RCA. Compania franceză revine pe piață și își majorează capitalul, pentru a susține dezvoltarea din viitor, au arătat, pentru Economica, reprezentanții Groupama.

Astfel, mai multe firme, inclusiv dintre cele care fac parte din mari grupuri internaționale, încep a funcționa pe piață, în timp ce creșterile de preț par a se fi temperat. Una dintre aceste companii este și Groupama, unul dintre marile nume pe plan local și o companie recunoscută ca bun plătitor în caz de daună.

Milioane de șoferi români vor fi despăgubiți

”Schimbările din piața RCA au determinat o creștere semnificativă a vânzărilor de polițe de asigurare obligatorie de Răspundere Civilă Auto pentru Groupama, începând cu luna septembrie 2021. Acest aspect, dar și estimările de creștere a subscrierilor în anii următori, au determinat necesitatea de consolidare a fondurilor proprii eligibile să acopere necesarul de capital, pentru a ne asigura că rata de solvabilitate este nu doar cea necesară, ci are o marjă care să ne asigure că această dezvoltare este sustenabilă și prudentă”, au declarat, pentru Economica, reprezentanții Groupama pentru pentru site-ul Economica.

Tot ei au adăugat că angajamentul companiei este pe termen lung, “întodeauna sub semnul responsabilității față de clienți, parteneri și echipa noastră”.

Astfel, în decembrie anul trecut, au luat decizia contractării unui Împrumut Subordonat de la Grupul din care fac parte, în valoare de 18,7 milioane de euro, măsură dublată de adaptarea programului de reasigurare pentru portofoliul RCA actual.

“În ceea ce privește planurile pentru anul acesta, rămânem orientați către calitate la prețul corect și continuitate pentru clienții noștri. Vom continua dinamica bună pe care am văzut-o în 2021 și vizăm o creștere profitabilă, peste creșterea pieței”, au mai menționat reprezentanții companiei franceze.

Groupama este unul dintre cei mai mari asigurători din România, cu Prime Brute Subscrise (PBS), ce au atins probabil 1,2 miliarde de lei la finalul lui 2021. Prezența ei pe piața RCA a fost însă una nesemnificativă în ultimii ani, din cauza prețurilor foarte mici ale City Insurance, care era imposibil de bătut în condiții de profitabilitate și plată în condiții normale a daunelor.

Citește și: