Anunțul zilei de la Banca Transilvania: pleacă de la achiziția Idea Bank, dar vizează toți clienții

Anunțul zilei de la Banca Transilvania: pleacă de la achiziția Idea Bank, dar vizează toți clienții

În octombrie 2021, Banca Transilvania anunța una dintre cele mai mari achiziții din domeniul bancar din România. La acea vreme, a cumpărat întregul pachet de acțiuni în cadrul Idea Bank, Idea Leasing și Idea Broker de Asigurare. Acum, a venit momentul ca toate acelea să se integreze în cea mai mare bancă din țara noastră.

Peste noapte, clienții Idea Bank au devenit clienți Banca Transilvania. În acest context, BT a anunțat mai multe particularități care vizează această tranziție. A creat până și un microsite cu informații utile. Procesul de integrare al Idea Bank se va finaliza pe 13 iunie 2022, dar clienții vechii bănci pot deja să înceapă să folosească bancomatele Banca Transilvania fără costuri suplimentare. Dacă au rate la credite acordare de Idea Bank, le vor achita la orice sediu BT. În plus, a fost creat și un call center dedicat și o adresă de email pentru detalii suplimentare pe marginea tranziției.

Banca Transilvania și asimilarea Idea Bank

La 13 iunie, se va finaliza cesiunea către Banca Transilvania a contractelor încheiate de Idea Bank cu clienții săi. Până atunci, BT a anunțat o serie de servicii pentru clienții Idea, servicii care sunt disponibile începând de ieri, 18 aprilie 2022. Lista include:

  • Folosirea bancomatelor BT: toți clienții Idea::Bank pot folosi cardurile la ATM-urile Băncii Transilvania în aceleași condiții de cost cu cele de la Idea::Bank.
  • Plata ratelor la Banca Transilvania: clienții Idea::Bank pot achita ratele aferente creditelor de la Idea::Bank inclusiv în sediile BT, precum și prin self-banking, la aparatele BT Express, pe baza codului de bare de pe documentele aferente generate de Idea::Bank.
  • Call Center dedicat: 0800 800 881, +40 264 308 014, ideaBT@btrl.ro.

A doua etapă a procesului de integrare a clienților în BT va implica un email și/sau scrisoare, livrată începând cu 10 mai, cu o informare personalizată referitoare la toate produsele și serviciile pe care Banca Transilvania le oferă, ca o consecință a cesiunii de contracte.

Citește și: