11 apr. 2022 | 18:25

Anunțul pe care îl așteptai: când va fi lansat Tesla Cybertruck

ACTUALITATE
Anunțul pe care îl așteptai: când va fi lansat Tesla Cybertruck

De asemenea, producătorul de automobile intenționează să lanseze o versiune beta largă a tehnologiei Full Self-Driving în America de Nord în acest an.

Tesla va începe în sfârșit să vândă Cybertruck anul viitor, a anunțat Elon Musk la petrecerea de deschidere a fabricii Giga din Texas. În timpul prezentării sale pe scenă, Musk a arătat vehiculul Cybertruck de serie, care încă arată ca versiunile anterioare, cu excepția faptului că ușile sale nu mai au mânere. Mașina va putea spune că ești acolo și va ști că ar trebui să deschidă ușile. De asemenea, și-a cerut scuze pentru întârzierea lansării Cybertruck-ului care a fost anunțat pentru prima dată în 2019. Data țintă de lansare inițială și foarte optimistă a Tesla a fost 2021, dar a întârziat lansarea vehiculului până în 2022, iar acum până în 2023.

Producătorul auto va produce Cybertruck la Texas Gigafactory, despre care se așteaptă să devină fabrica de mașini cu „cel mai mare volum” din America. Musk a vorbit și despre celelalte Gigactories planificate din întreaga lume și despre modul în care fabricarea vehiculelor în apropierea locului unde urmează să fie livrate este mult mai ecologică. Anul acesta se referă la creșterea producției – o scară pe care „nicio companie nu a atins-o vreodată în istoria umanității”, a spus Musk în timpul prezentării – în timp ce anul viitor este vorba despre lansarea unui „val masiv de produse noi”.

Tesla are destule proiecte în lucru

Pe lângă Cybertruck, compania intenționează să lanseze și Tesla Semi EV anul viitor, precum și alte produse pe care nu le-a dezvăluit încă.

Robotul umanoid Optimus de la Tesla va începe, de asemenea, producția în 2023, a spus Musk, și va fi proiectat pentru a îndeplini orice sarcină pe care oamenii nu vor să o facă. Un alt produs  este un robotaxi dedicat, care va fi proiectat să arate destul de futurist. Cu toate acestea, înainte de toate acestea, Tesla va lansa în acest an o versiune beta amplă a tehnologiei Full Self-Drive în America de Nord.

Poți urmări mai jos cum Musk anunță noua dată de lansare a Cybertruck: