Anunțul făcut de un oficial de rang înalt: „Misiunea Rusiei în Ucraina a eșuat”

Anunțul făcut de un oficial de rang înalt: „Misiunea Rusiei în Ucraina a eșuat”

Rusia nu a reușit să își atingă obiectivele inițiale în Ucraina, în timp ce Occidentul continuă să sprijine Kievul.
Aceasta este opinia unui oficial de rang înalt, care a vorbit la o conferință de presă după o conferință internațională a donatorilor de la Copenhaga, relatează un corespondent Ukrinform.

Rusia a eșuat în Ucraina

Ministrul britanic al apărării Ben Wallace a declarat că Rusia începe să eșueze în multe domenii, chiar dacă luptele continuă și se pierd în continuare vieți.

„Cred că este incredibil de important ca oamenii să înțeleagă că luptele continuă și că încă se înregistrează pierderi de vieți omenești atât în rândul civililor nevinovați, cât și, într-adevăr, în rândul personalului militar al forțelor armate ucrainene. (…)

Dar este, de asemenea, cazul în care Rusia începe să eșueze în multe domenii. Au eșuat până acum și este puțin probabil să reușească vreodată să ocupe Ucraina.

Invazia lor a eșuat și este remodelată în mod constant, în măsura în care acum se concentrează într-adevăr doar în părți din sud și din est, la o distanță foarte mare de așa-numita lor așa-numită „operațiune specială” de trei zile, care a depășit acum 150 de zile, adică aproape șase luni, cu pierderi uriașe și semnificative atât de echipamente, cât și, într-adevăr, de personal rus”, a declarat Wallace.

Occidentul rămâne alături de Ucraina

El a precizat că, după șase luni de război, comunitatea internațională rămâne de partea Ucrainei în lupta sa pentru redobândirea suveranității. Ministrul a spus că conferința a fost încă un succes major, reafirmând disponibilitatea comunității internaționale de a consolida în continuare sprijinul pentru Ucraina.

Ministrul a subliniat că Marea Britanie va dubla numărul de sisteme M270 MLR de înaltă precizie și le va livra un număr mare de muniții, capabile să lovească ținte cu o rază de acțiune de până la 80 km, și a amintit de lansatoarele de rachete antitanc NLAW, livrate anterior în număr de 5.500 de unități.

Wallace a vorbit, de asemenea, despre Fondul, înființat de Marea Britanie, menit să strângă bani pentru achiziționarea de echipamente militare pentru Ucraina, menționând că Norvegia, Danemarca și o serie de alte națiuni au contribuit deja la acesta.

Suma deja strânsă se ridică la aproape 500 de milioane de euro, din care 350 de milioane de euro provin din Marea Britanie.

Conferința internațională a donatorilor a avut loc la Copenhaga, Danemarca, joi, 11 august. Din delegații au făcut parte șefii apărării, adjuncții acestora și alți oficiali de rang înalt.