Angajații români nu se mai mulțumesc cu orice: revenirea la muncă dă mari bătăi de cap firmelor

Angajații români nu se mai mulțumesc cu orice: revenirea la muncă dă mari bătăi de cap firmelor

După doi ani de pandemie și muncă desfășurată în mare parte de la distanță, a venit și vremea revenirii în birouri. Doar că angajații vin cu o nouă viziune și noi pretenții de la companiile pentru care lucrează!

De exemplu, conform unui studiu Genesis Property, angajații români au noi dorințe legate de cum ar trebui să arate mediul de lucru ideal pentru ei, în anul 2022.

Astfel, pentru 77% dintre angajații români, biroul ideal trebuie să se afle într-o zonă înconjurată de spații verzi, care să le ofere facilități pentru timpul liber.

Nimic nu mai e la fel. Oamenii s-au schimbat

Companiile trebuie să fie pregătite să vină în întâmpinarea noilor nevoi și solicitări venite din partea angajaților, mai ales că țara se confruntă deja cu o criză acută de forță de muncă. Probabil că în această zonă se va duce marea bătălie pentru personal și talente. Companiile care vor înțelege noile necesități ale angajaților și care vor ști să le satisfacă, vor diminua riscurile de a se confrunta cu demisii, deci le va scădea și riscul de a avea deficit de personal în perioada următoare.

Un lucru este cert. Oamenii s-au schimbat, ultimii doi ani și-au pus semnificativ amprenta asupra mentalității și comportamentului angajaților noștri.

„Stilul de lucru și de viață al oamenilor s-a schimbat în ultimii doi ani și a creat noi așteptări privind modul în care își desfășoară activitatea. Acum, angajații vor mai multă flexibilitate și echilibru între viața personală și cea profesională și pun mai mult preț ca oricând pe timpul lor liber. Un hub multifuncțional, cu spații de birouri și facilități conexe, devine astfel punctul de legătură între cele două dimensiuni, integrând toate activitățile care contează”, spune Maria Tudorică, Comercial Real Estate Manager în cadrul Genesis Property.

Pentru aproape 63% dintre angajați, un parc sau o zonă verde unde pot lua o pauză este principalul beneficiu pe care și-ar dori să-l aibă în apropierea biroului, în timp ce alți 51% plasează pe primul loc accesul la zone dedicate prânzului și întâlnirilor informale cu colegii. În același timp, 38% vor spații versatile unde să poată interacționa și socializa atât în timpul orelor de lucru, cât și în timpul liber. În prezent, doar 4 angajați din 10 au un spațiu verde în apropierea biroului și 3 angajați din 10 au acces la zone unde pot interacționa și socializa.

Citește și: