ANAF nu vine să te controleze, ci să te angajeze: experiența nu e obligatorie
ANAF are nevoie de personal, motiv pentru care scoate la concurs zeci de locuri de muncă, unele dintre ele fiind dedicate debutanților, deci unde sunt acceptate și persoane care nu au deloc experiență.
ANAF are un nou șef, pe Lucian Heiuș, așa că instituția este pusă pe fapte mari și primește un suflu proaspăt în acest sens. Fiscul este în căutare de angajați, iar dacă ești interesat de un loc de muncă la stat, chiar în ANAF, ai ajuns unde trebuia.
Câte joburi sunt disponibile și ce caută ANAF
Fiscul „a scos la concurs un număr de 79 de posturi de execuție, inclusiv posturi de debutanți, pentru aparatul central, dar și alte 130 de posturi pentru DGRFP București. Sunt căutați angajați pentru diverse servicii ale ANAF, printre care Direcția generală juridică”, conform Profit.ro.
„Este prima etapă de recrutare pe posturi vacante la ANAF, pentru aparatul central, DGAMC și DGRFP București. Spre toamnă îmi doresc să avem o a doua etapă de recrutare de personal, pentru direcțiile regionale, în special pentru județele mari, unde sunt contribuabili importanți”, a declarat, pentru Profit.ro, președintele ANAF, Lucian Heiuș.
Pe lângă anunțul legat de recrutări, noul președinte al instituției lansează și un avertisment către contribuabili, precizând că Fiscul va demara, în curând, controale ample. Scopul verificărilor proaspăt anunțate este acela de a combate fenomenul evaziunii fiscale din România.
“Combaterea evaziunii este unul dintre principalele obiective ale ANAF, precum și parte din misiunea mea personalã la conducerea acestei instituții. Acțiuni ferme și decisive sunt necesare pentru eradicarea acestui flagel al economiei pentru a asigura resursele necesare îmbunãtãțirii nivelului de trai al populației.
Trebuie sã fim cu toții conștienți și responsabili și sã înțelegem cã un grad de colectare cât mai mare se traduce într-un buget național sãnãtos, care poate acoperi cu ușurințã nevoile de funcționare ale statului, mai ales în sectoare sensibile, ca educația, sãnãtatea sau infrastructura”, a precizat șeful ANAF.