Amenințare cu bombă la un restaurant din centrul Brașovului. Trupele speciale intervin

Amenințare cu bombă la un restaurant din centrul Brașovului. Trupele speciale intervin

Autoritățile din Brașov sunt în alertă maximă, după ce, luni seară, a fost anunțată o amenințare cu bombă la un restaurant din Centrul Istoric al orașului. Pitotehniștii se află la fața locului și fac cercetări. IPJ Brașov a primit un e-mail prin care se anunța că la restaurantul Sergiana, de pe strada Mureșenilor, s-ar afla un dispozitiv exploziv. Polițiștii au izolat imediat zona. Trupele speciale urmează să cerceteze zona pentru a vedea dacă se confirmă informația sau a fost o glumă proastă.

Restaurant celebru din centrul Brașovului, vizat de o amenințare cu bombă

Circulația rutieră este blocată pe strada Mureșenilor din Brașov din cauza unei amenințări cu bombă. Oamenii legii dirijează șoferii în giratoriul de la Casa Armatei. Zona este împânzită de jandarmi, dar și de trupe speciale.

„În data de 30 mai 2022, ora 21.12, pe adresa de corespondență electronică a Inspectoratului de Poliție Județean Brașov a fost transmis un e-mail prin care o persoană a comunicat faptul că într-un local situat pe strada Mureșenilor din municipiul Brașov s-ar afla un dispozitiv exploziv. Au fost dispuse, de urgență, măsuri de evacuare a tuturor persoanelor din locație, restricționarea traficului în perimetrul adiacent, fiind efectuate verificări de către personalul specializat”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, Nadia Olaru, scrie presa locală.

Polițiștii caută persoana care a dat alerta

Pirotehniștii, împreună cu echipe de cercetare din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Brașov, care s-au deplasat în zona străzii Mureșenilor, unde exista o presupusă amenințare cu bombă, au constatat faptul că „aspectele transmise nu se confirmă”, au anunțat reprezentanții IPJ Brașov. Acum, oamenii legii îl caută pe cel care a dat alerta.

„În continuare, polițiștii efectuează cercetări în vederea identificării persoanei care a efectuat sesizarea și dispunerea măsurilor legale ce se impun”, au explicat reprezentanții IPJ Brașov.

Tot astăzi, în jurul orei 13.30, o persoană a sunat la o secție de poliție din Capitală și a comunicat faptul că la o școală din Sectorul 2 s-ar afla o bombă. Elevii și personalul didactic au fost evacuați de urgență. De asemenea, polițiștii au restricționat traficul în perimetrul adiacent, fiind declanșate verificări de către pirotehniști. La fața locului au fost aduși și câini speciali antrenați pentru astfel de situații. În cele din urmă, echipele de intervenție au constat că alarma cu bomba este falsă.

În ultimele zile, mai multe astfel de alerte au pus pe jar autoritățile, care au intervenit de fiecare dată la fața locului. În toate cazurile au fost alarme false.

Citește și: