Alternativa perfectă la Dacia Spring nu pleacă nicăieri: vestea bună pentru amatorii de mașini electrice ieftine

Alternativa perfectă la Dacia Spring nu pleacă nicăieri: vestea bună pentru amatorii de mașini electrice ieftine

Este ușor să te îndrăgostești de mașini electrice, mai ales dacă le privești ca pe Dacia Spring, un autoturism accesibil, de oraș, eficient energetic, menit să faciliteze călătoriile pe distanțe nu foarte lungi. Din acest punct de vedere, Volkswagen e-up! era alternativa perfectă pentru creația de la Mioveni.

Volkswagen are, deja de câțiva ani, un portofoliu impresionant de autoturisme electrice. ID-3 și ID-4 sunt doar doi bolizi impresionanți cu specificații de top. Înaintea lor, pe zona de entry-level, același segment pe care îl adresează Dacia Spring, a fost însă Volkswagen e-up!. O mașină electrică de oraș, micuță, cu patru locuri, pentru o lungă perioadă de timp e-up! nu a mai fost disponibil pentru comandă în portofoliul constructorului bavarez. Acum, lucrurile s-au schimbat.

Volkswagen revine asupra deciziei și te face să uiți de Dacia Spring

Dacă vrei o mașină electrică ieftină și bună, pentru o perioadă destul de lungă de timp, ai fi putut să te orientezi către Volkswagen e-up!. Din păcate, pentru că era o mașină atât de bună, de accesibilă, de atractivă, comenzile au fost atât de multe încât, pentru a doua generație a bolidului, timpul de livrare ajunsese la 16 luni. În consecință, constructorul bavarez a decis să îl scoată din portofoliu în septembrie 2020. Având în vedere că retragerea de pe piață a coincis cu primele modele de ID-3, mulți au fost convinși că e-up! nu va mai ajunge în reprezentanțe. S-au înșelat.

Între timp, Volkswagen a continuat producția pe parcursul lui 2021 pentru a onora toate comenzile vechi. Acum, compania este din nou pregătită să preia comenzi pentru cea mai ieftină mașină electrică a grupului. Ca să înțelegi cât de popular e Volkswagen e-up!, gândește-te că s-au livrat peste 80.000 de exemplare până în prezent, 41.500 dintre acestea pe parcursul anului trecut. A fost pe locul doi la mașini electrice în Germania după Tesla Model 3.

În prima fază, doar nemții vor putea să facă din nou comandă la Volkswagen e-up!, dar comenzile vor reîncepe și în ale colțuri ale Europei pe parcursul următoarelor luni. Ca referință, prețul pentru e-up! Style Plus este de 26.895 de euro cu TVA inclus, dar dacă ai îl achiziționezi prin Rabla Plus 2022, scazi aproape 10.000 de euro. Autoturismul include un acumulator de 32,2 kWh și promite o autonomie de 258 de kilometri.

Citește și: