13 dec. 2022 | 20:27

Alt mare scandal în lumea crypto: de data aceasta, chiar s-a întrecut orice măsură

ACTUALITATE
Alt mare scandal în lumea crypto: de data aceasta, chiar s-a întrecut orice măsură

Nu trece luna fără să avem un nou scandal de proporții pe piața criptomonedelor. De data aceasta, parcă situația este mai gravă decât până acum.

Știm cu toții faptul că monedele digitale traversează o perioadă foarte dificilă. De la o lună la alta, situația pare că se complică din ce în ce mai mult. Avem devalorizări, volatilitate extremă, falimente cu renume și așa mai departe. Tot felul de situații demne să-ți ridice reale semne de întrebare în raport cu seriozitatea acestui domeniu.

Ei bine, ceea ce se întâmplă acum întrece toate celelalte situații întâlnite până acum. E vorba despre un mare scandal în China, iar acuzațiile de fraudă se împletesc cu sume colosale de bani și monede digitale.

Mafia criptomonedelor. Iată ce se ascunde, de fapt, în spatele banilor digitali

Concret, de curând, autoritățile de la Beijing au luat măsuri împotriva unor persoane bănuite de fraudă cu monede digitale. Polițiștii chinezi au decis să aresteze nu mai puțin de 63 de persoane acuzate că au spălat până la 1,7 miliarde de dolari prin intermediul criptomonedelor.

Potrivit presei locale, Filiala Horqin a Biroului de Securitate Publică din orașul Tongliao, Regiunea Autonomă Mongolia Interioară, oamenii legii ar fi eliminat cu succes o adevărată bandă de spălare a banilor. Oamenii nu acționau oricum, ci erau foarte bine organizați în scopul lor infracțional, mai spun oamenii legii, care au reușit să destructureze toată forma lor de organizare și să adune indicii și probe care să susțină mandatele de arest, așa cum este firesc.

Conform jurnaliștilor locali, banda s-a răspândit în mai multe provincii și orașe. Unii membri ai bandei au fost chiar arestați în îndepărtata Thailandă.

De asemenea, trebuie menționat faptul că grupul operativ format din 230 de ofițeri de poliție a avut nevoie de trei luni pentru a cerceta 17 provincii, orașe și regiuni autonome înainte de a-i putea aresta pe cei 63 de suspecți, inclusiv Zhang și Ji ai liderilor.