Alertă pe internet. A fost interzisă această platformă de socializare. Ia-ți „adio” de la cont

Alertă pe internet. A fost interzisă această platformă de socializare. Ia-ți

Veste neașteptată pentru internauți. Google Play interzice o platformă de socializare.

Este vorba despre populara Truth Social, deținută de miliardarul Donald Trump și lansată pe piața de profil ca o măsură de răzvrătire a fostului președinte al SUA împotriva giganților tech ce i-au închis și cenzurat în multe rânduri conturile sociale, din cauza opiniilor sale exprimate, despre care s-a spus inclusiv că instigau la revolte și violențe sociale.

S-a cenzurat definitiv!

Ei bine, Truth Social nu a avut viață prea lungă, din câte se pare. Google Play nu a mai stat pe gânduri și a lansat o interdicție împotriva sa. Interdicția vizează, concret, faptul că platforma nu este disponibilă în magazinul celor de la Google, de unde utilizatorii își aleg diverse aplicații pe care le instalează pe dispozitivele lor mobile.

Desigur că o astfel de decizie radicală nu putea să fie luată fără ca reprezentanții gigantului tech Google să nu ofere un punct de vedere și o explicație. Astfel, aflăm de la aceștia că motivul ce a stat la baza cenzurării platformei sociale a lui Donald Trump a fost reprezentat de faptul că aplicația nu are sisteme eficiente pentru moderarea conținutului generat de utilizatori. Practic, acest lucru încalcă termenii și condițiile celor de la Google, motiv pentru care platforma nu mai are ce să caute în magazinul lor online.

Truth Social a fost notificată cu privire la aceste aspecte, chiar pe 19 august, după cum transmite Google.

”La 19 august, am notificat Truth Social cu privire la mai multe încălcări ale politicilor standard în aplicația actuală trimisă și am reiterat că existența unor sisteme eficiente de moderare a conținutului generat de utilizatori este o condiție a termenilor și condițiilor noastre pentru ca orice aplicație să fie disponibilă pe Google Play”, a transmis marți compania de tehnologie, pentru publicația CNBC.

Cum te afectează pe tine decizia? Ei bine, îți poți lua „adio” de la ideea de a-ți face un cont pe platformă, dacă folosești Android, fiindcă nici măcar nu mai poți să descarci aplicația.