Alertă în Târgoviște. Un leu se plimbă liber pe străzile orașului: „Rămâneți în locuințe”

Alertă în Târgoviște. Un leu se plimbă liber pe străzile orașului: „Rămâneți în locuințe”

Este alertă în Târgoviște, județul Dâmbovița. Un leu se plimbă liber pe străzile orașului. Autoritățile au emis un mesaj RO-Alert. Cetățenii sunt sfătuiți să evite zona stația peco Helene și să rămână în case. De asemenea, oamenii sunt rugați să nu se apropie de animal sau să-l fotografieze, pentru a nu-și pune viața în pericol.

Leu văzut pe străzile din Târgoviște. A fost emis RO-Alert

Update 12.18. Grădina Zoo Târgovişte a anunțat că leii pe care îi are sunt în cuşti. Animalele se află în maximă siguranță, a dat asigurări directorul Florina Pârvulescu. Potrivit acesteia, Grădina zoo are două perechi de lei.

„Nu a scăpat de la noi niciun animal”, a declarat Pârvulescu, pentru Agerpres.

Știrea inițială

Un leu umblă nestingherit pe străzile din Târgovişte, iar autorităţile au transmis un mesaj RO-ALERT, pentru a avertiza populaţia. Animalul sălbatic a fost observat în cartierul Priseaca, în zona staţiei peco Helene.

„A fost semnalată prezența unui animal sălbatic (leu) în Târgoviște, cartier Priseaca, zona stația peco Helene”, se arată în mesajul RO-Alert transmis de ISU Dâmbovița.

Un bărbat a sunat la 112

Situație neobișnuită în Târgovişte. Un leu se plimbă printr-un cartier din municipiu. În urmă cu puţin timp, ISU Dâmboviţa a emis un mesaj prin sistemul Ro-Alert în care atenţionează târgoviştenii că a fost semnalată, prin 112, prezenţa unui animal sălbatic în cartierul Priseasca. Mai devreme, leul se afla în zona Romlux.

Cui i-ar aparține animalul sălbatic

Din primele informații, un cetățean a sunat la 112, pentru a anunța că animalul se află în cartierul Priseaca din Târgovişte, în apropierea unei benzinării. Nu există informații de la Grădina Zoologică că ar fi scăpat de acolo un leu. Potrivit unor surse Playtech, animalul ar aparține unui om de afaceri care deține o piscină și o sală de fitness în apropiere de Târgoviște.

„A fost un apel la 112 al unui cetăţean care a spus că a văzut leul. L-am întrebat de mai multe ori pentru a ne asigura că este vorba despre un leu. Nu avem la acest moment vreo informaţie de la Grădina Zoologică că ar fi scăpat de acolo un leu. Mai aveam cunoştinţă de o persoană care deţine un leu, am luat legătura şi spune că leul este în cuşcă”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa, Gabriel Gătej, pentru Agerpres.

S-a dat alarma la ISU Dâmbovița

Au fost anunțați reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, fiind trimişi în zona unde a fost observat leul. De asemenea s-a deplasat, preventiv, şi un echipaj SMURD. Dar autorităţile locale spun că este posibil ca alerta să fie falsă, având în vedere că echipajele din teren nu au reuşit să identifice animalul.

Citește și: