01 mart. 2022 | 12:55

Airbnb, cazare gratuită, chiar și în România: cum ajută refugiații din Ucraina

ACTUALITATE
Airbnb, cazare gratuită, chiar și în România: cum ajută refugiații din Ucraina

Airbnb s-a angajat să colaboreze cu statele din imediata văcinătate a Ucrainei pentru a oferi locuințe temporare gratuite unui număr de până la 100.000 de refugiați care au fugit din țară, după ce Rusia a intrat a declarat război.

Reprezentanții Airbnb au trimis scrisori liderilor mai multor națiuni vecine ale Ucrainei, printre care Polonia, Germania, Ungaria și România, pentru a colabora cu scopul de a le oferi sprijinul refugiaților din Ucraina. Peste 300.000 de oameni au părăsit Ucraina de la începutul invaziei de joi. Mulți dintre aceștia se află, în acest moment, pe teritoriul țării noastre.

Organizația nonprofit Airbnb.org va colabora cu guvernele și organizațiile locale pentru a sprijini refugiații aflați pe teritoriul fiecărei națiuni. Se vrea ca, prin intermediul acestui ajutor, oamenii să primească locuințe temporare, ori chiar pe termen mai lung.

Costurile aferente cazării vor fi acoperite de Airbnb, atât din fonduri proprii, cât și din donațiile celor care aleg să contribuie la această cauză susținută de „Fondul pentru Refugiați”.

Airbnb nu se află la prima misiune de acest fel, în lume

CEO-ul Airbnb, Brian Chesky, a punctat că, pe măsură ce se vor forma parteneriate cu organizațiile nonprofit din țările europene, refugiații și solicitanții de azil vor putea cere ajutor de la Agenția ONU pentru Refugiați.

Organizația nonprofit a anunțat, de asemenea, săptămâna trecută, că a reușit să pună la dispoziție locuințe pentru 21.300 de refugiați afgani, promițând că, până la finele campaniei, un total de 40.000 de locuințe temporare să fie acordate.

Airbnb.org și-a stabilit săptămâna trecută obiectivul de a oferi locuințe gratuite pe termen scurt altor 20.000 de refugiați din Afganistan, Africa, Orientul Mijlociu, America Centrală și de Sud, dar și alte teritorii. Acest obiectiv este separat de angajamentul de a ajuta refugiații ucraineni.

În paralel, la noi în țară, mulți oameni simpli, însă și companii, s-au mobilizat într-un efort colectiv de ajutorare a refugiaților din Ucraina: hrană, cazare, dar și cele necesare unui trai decent.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele