13 apr. 2022 | 21:12

Afaceri de succes, care fac istorie în Romania: top 10 merită toți banii

ACTUALITATE
Afaceri de succes, care fac istorie în Romania: top 10 merită toți banii

Nu e simplu să faci business la nivel înalt, să ajungi în vârful ierarhiei și să reușești să te menții acolo, perioade îndelungate. Mediul de afaceri este unul presărat de dificultăți și provocări, însă cu determinare, strategie, spirit antreprenorial, viziune, experiență și adaptabilitate, există start-up-uri în țara noastră care demonstrează că performanțele excepționale sunt posibile și că se pot construi afaceri prospere care să se remarce la nivel național.

Din istoria acestor start-up-uri, din ceea ce promit ele să ofere pieței și ceea ce au început deja să genereze, avem cu toții multe de învățat, mai ales dacă suntem antreprenori la început de drum și avem nevoie de stabilirea unor obiective de succes.

Cei de la eu-startups.com au realizat un clasament care conține cele mai promițătoare business-uri dezvoltate în țara noastră, care au foarte mult potențial și care au șanse reale să se dezvolte spectaculos.

Înainte de a începe prezentarea propriu-zisă a start-up-urilor din ierarhie, trebuie notat faptul că țara noastră este prezentată, per ansamblul nivelului de business, ca un viitor hub. Se pare că avem un potențial extraordinar ce ne va aduce rezultate frumoase pe zona de business, dar și recunoaștere la nivel global, cel puțin asta scrie, negru pe alb, sursa citată anterior.

„România va deveni unul dintre cele mai vibrante centre de inovare din Europa Centrală și de Est. Ecosistemul startup-urilor este în creștere și dă o mulțime de semne de optimism … Criza pandemică se profilează ca un punct de cotitură major pentru accelerarea transformării digitale, tehnologia și soluțiile digitale sunt acum în centrul atenției liderilor de afaceri și a investitorilor …

Inovația tehnologică este în plină expansiune în România, capitala București începe să se impună ca un hub. În plus, costul scăzut al vieții și viteza rapidă a internetului scot la iveală unele dintre beneficiile lansării unei companii de acolo”, se precizează în analiza respectivă.

Cine sunt liderii pieței, în 2022. Să le urmărim cu atenție evoluția, pentru că merită toți banii

Pe prima poziție se remarcă I’m Fine, o companie care a apărut nu demult, în anul 2018, mai exact, apărând ca apogeu al inspirației unei echipe de psihoterapeuți și ingineri software. Aceasta folosește cele mai noi tehnologii software pentru a ajuta psihoterapeuții și clienții, punând în contact oamenii care au nevoie de astfel de servicii esențiale într-o societate modernă, unde este foarte bine cunoscută importanța sănătății pe toate planurile, mai ales de ordin psihic.

Jobful urmează în clasament și promite să revoluționeze legile scrise și nescrise ale recrutării. Pentru curioși, trebuie notat faptul că utilizatorii completează o scurtă biografie, data nașterii, datele de contact, limbile străine, experiența și educația, iar apoi, sunt duși în zona de provocare unde se confruntă cu diferite sarcini gamificate care le vor testa setul de abilități.

În continuare, descoperim DRUID. Start-up-ul este unul inovativ, specialziat în dezvoltarea de asistenți virtuali inteligenți (chatbots). Dacă nici asta nu sună de viitor, atunci ce?! Mai exact, tehnologia sa permite companiilor să dezvolte rapid asistenți virtuali inteligenți, economisind timp și bani prin automatizarea unor activități simple, dar consumatoare de timp, ale angajaților și prin îmbunătățirea experienței utilizatorilor prin răspunsuri rapide și inteligente.

Îi avem și pe cei de la Hyperhuman în această ierarhie a inovației și viitorului în business. De data aceasta, vorbim despre o platformă de conținut omnichannel pentru industria de sănătate și fitness. Practic, tot despre tehnologie, sănătate, dar și frumusețe este vorba.

Să nu uităm de WATTO! Acest start-up vine fix la momentul potrivit, cu soluția de care toți șoferii vor avea mare nevoie în anii care urmează, în contextul în care mașinile electrice vor domina șoșelele din țară și din străinătate. Astfel, trebuie să știi că start-up-ul dezvoltă o rețea de încărcare ultra-rapidă pentru vehicule electrice în Europa Centrală și de Est. Utilizând producția de energie solară și baterii de stocare de mari dimensiuni, soluția WATTO se concentrează pe durabilitate și confort pentru utilizatori, pentru a încuraja adoptarea în masă a vehiculelor electrice în regiune.

De asemenea, cei de la Instant Factoring vin cu propriile lor oferte pentru mediul de business al viitorului, oferind finanțare flexibilă a capitalului de lucru prin finanțarea facturilor pentru întreprinderile mici și microîntreprinderi.

FLOWX.AI urmează pe listă. Vorbim despre start-up-ul lansat în primul an al pandemiei de coronavirus, care permite băncilor și instituțiilor financiare cu infrastructuri IT complexe să construiască experiențe digitale moderne și rapide, fără a fi constrânse de limitările sistemelor lor tradiționale.

Pe următorul loc regăsim Beez, care promite soluția ideală pentru cei pasionați de cumpărăturile online. De ce? Start-up-ul oferă cumpărătorilor un model alternativ de „cumpără acum, plătește mai târziu”, fără dobândă, fără taxe de întârziere și fără comisioane.

Să nu uităm nici de VoxiKids, un start-up așteptat de mulți părinți de la noi din țară, pentru că oferă produse digitale care reunesc logopedii și părinții în beneficiul recuperării copilului, transformând sectorul logopediei și aducându-l în era digitală.

Pe ultimul loc, însă nu cel din urmă, regăsim Bob Concierge. Acest start-up văzut ca unul inovator pentru anul 2022 oferă unități tehnologice rezidențiale automatizate, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, care oferă mese, alimente și servicii pentru persoane fizice. Prin intermediul platformei online, li se oferă utilizatorilor acces imediat la mâncare și băuturi răcoritoare, servicii de curățenie și reparații și multe altele.

De remarcat, la fiecare dintre start-up-urile prezentate anterior, este că, deși promit soluții diferite, pentru diferite domenii de activitate, cuvântul cheie pentru fiecare dintre această inițiativă este unul singur, anume inovarea. Fiecare caz prezentat mai sus oferă oamenilor sau firmelor soluții și variante de acțiune ce vin în întâmpinarea unor necesități reale de pe piață. Mai mult decât atât, tehnologia este pusă la mare preț de fiecare dintre aceste start-up-uri, foarte conștiente de faptul că doar companiile care se vor adapta digitalizării și care o vor implementa la cote maxime, vor reuși să se mențină și să performeze în lumea antreprenorilor care va lua naștere în următorii ani și care nu va mai avea aproape nimic în comun cu vechiul model de business.

Prin urmare, pentru antreprenorii aflați la început de drum, fiecare dintre aceste exemple pot reprezenta repere de dezvoltare, care oferă două lecții extrem de valoroase: business de calitate în viitor se poate face doar cu viziune și dedicându-te tehnologiei.