Afacerea pe care statul român o face cu uriașul Apple: ce vom avea de câștigat, cu toții
A fost o săptămână deosebit de importantă pentru dezvoltarea tehnologică a României, în condițiile în care se conturează contextul deschiderii unui Centru de cercetare – dezvoltare al Apple, la noi în țară.
Mai mulți reprezentanți ai companiei americane Apple au venit la București, joi, pentru a discuta cu autoritățile române despre acest obiectiv ambițios, care ar pune România pe harta mondială a dezvoltării tehnologice.
Dacă și la noi în țară s-ar deschide un astfel de centru, am fi la fel ca alte state dezvoltate ale lumii, precum Marea Britanie, Germania, Israel și Franța.
Țara noastră este tot mai activă și relevantă în domeniul digital
Conform oficialilor români ce s-au întâlnit cu americanii, aceșia au prezentat principalele avantaje pe care țara noastră le are și pentru care Apple merită să-și îndrepte atenția către noi.
”Le-am prezentat suficiente argumente pentru care România are un potențial uriaș să devină un partener strategic al oricărui “tech giant” ca Apple, dar o să mă rezum aici doar la două dintre ele:
-dispunem de cea mai importantă resursă la nivel mondial – resursa umană specializată. Probabil este motivul pentru care Apple are un birou în România de mai bine de trei ani și intenționează să se extindă. Ne bazăm, în viitor, pe Apple pentru creșterea nivelului de expertiză digitală in România. Poate așa vom putea spera și că țara noastră va inaugura, în timp, un Centru de cercetare – dezvoltare, așa cum găsim în Marea Britanie, Germania, Israel și Franța.
-România a devenit din ce în ce mai activă și relevantă în domeniul digital şi al securității cibernetice, în mod special”, a anunțat deputatul Sabin Sărmaș pe pagina sa de Facebook, acesta fiind unul dintre înalții oficiali care au luat parte la discuțiile cu reprezentanții gigantului Apple în România.
La întâlnire au mai participat și alți lideri locali, precum ministrul Cercetării, inovării și digitalizării Sebastian Burduja, alături de Dan Câmpean, directorul Directoratului Național de Securitate Cibernetică.
”Concluzia la care am ajuns cu toții!? Putem să fim un actor important la nivel european, contextul ne ajută. Pentru asta trebuie să lucrăm împreună la programe educaționale care să acopere tot spectrul de skill-uri digitale și să creăm mai multe oportunități pentru întreprinderile mici și mijlocii”, transmit autoritățile noastre.