Achiziție uriașă făcută de Google: suma imensă plătită de gigant

Achiziție uriașă făcută de Google: suma imensă plătită de gigant

Google cumpără firma de securitate cibernetică Mandiant Inc pentru suma de 5,4 miliarde de dolari. Rivalii din cloud Microsoft și Amazon își intensifică, de asemenea, eforturile de a consolida afacerea în creștere rapidă.

Trecerea la munca de la distanță în timpul pandemiei, precum și a conflictului Rusia-Ucraina au alimentat o creștere a atacurilor cibernetice și a susținut cererea de software de securitate, o piață estimată să se dubleze cu peste 352,25 miliarde de dolari până în 2026 față de 2020, potrivit companiei de cercetare Mordor Intelligence.

Google își consolidează securitatea cibernetică

Conform CNN, Microsoft Corp a fost, de asemenea, un pretendent pentru Mandiant, care a apărut ca un apel pentru companiile care investighează atacurile cibernetice, inclusiv încălcări recente la News Corp și Nvidia Corp.

„Acesta este doar începutul a ceea ce vom vedea în ceea ce privește achizițiile de securitate cibernetică pentru toate marile firme de cloud”, a declarat Jeff Pollard, analist principal la Forrester Research.

Acordul va îmbunătăți afacerea de cloud computing a Google, care generează peste 19 miliarde de dolari anual, și va consolida operațiunile de securitate și serviciile de consiliere. Acțiunile Mandiant au scăzut cu 3% la tranzacționarea de marți, în timp ce Alphabet a crescut cu 0,5%.

Mandiant, care se concentrează pe răspunsul la incidente cibernetice și pe testarea securității cibernetice, a devenit o entitate de sine stătătoare anul trecut, după ce achizitorul FireEye Inc și-a vândut afacerea de produse și numele FireEye pentru 1,2 miliarde de dolari unui consorțiu condus de firma de capital privat Symphony Technology Group.

„Capitalul necesar pentru ca Mandiant să reușească ca afacere de securitate cibernetică de sine stătătoare avea să necesite o entitate externă sau o achiziție”, a adăugat Pollard. „Ar fi fost cu adevărat consumator de capital pentru companie să concureze cu firme mai mari care au un set similar de capabilități”, a adăugat acesta.