06 iul. 2022 | 08:26

9 Locuri de pe Pământ unde gravitația nu funcționează: care sunt motivele

ACTUALITATE
9 Locuri de pe Pământ unde gravitația nu funcționează: care sunt motivele

Gravitația este o forță care poate fi simțită în fiecare parte a pământului, dar nu și în aceste locuri.

Convingerea acceptată este că, atunci când ceva se ridică, în cele din urmă, cade, din cauza influenței gravitației asupra pământului. Acesta este singurul motiv pentru care oamenii și obiectele pot rămâne pe pământ și nu plutesc în aer ca bulele. Dar există întotdeauna o excepție.

Aparent, se pare că această forță nu are control asupra tuturor părților pământului. Cu alte cuvinte, există unele locuri din întreaga lume în care gravitația nu poate fi simțită și, în timp ce vizitezi aceste locuri, te poți opri pentru o secundă pentru a simți cum este să fii în spațiul cosmic.

Kyaikitiyo Pagoda (Golden Rock Stupa), Myanmar

O vizită la bolovanul de aur din Myanmar este o modalitate sigură de a fi fascinat de o priveliște neobișnuită. Această priveliște unică este caracterizată de un bolovan mare auriu echilibrat precar pe vârful Muntelui Kyaikitiyo. Potrivit legendei, această stâncă este încă în picioare, deoarece este echilibrată pe o șuviță din părul lui Buddha. Felul în care această stâncă atârnă pe munte poate părea că este pe cale să cadă, dar acea stâncă stă chiar în acel loc de mii de ani. Situl este un loc de cult popular pentru pelerini și, de asemenea, turiști, deoarece prezintă priveliști impresionante.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Imanol (@imanol.b_)

The Mysterious Road, Jeju, South Korea

Pe o insulă numită Jeju din Coreea de Sud se află un drum care a fascinat oameni din întreaga lume, datorită condițiilor unice care îl înconjoară. Acest drum poate fi pitoresc, dar este comportamentul care sfidează gravitația care atrage turiști din întreaga lume, pe calea sa pavată. În mod normal, obiectele ar trebui să se miște în jos, dar acest drum funcționează invers. Aici, mașinile și alte obiecte rămase în stare neutră se deplasează în sus, deși aceasta este, de fapt, o iluzie optică, care încă îi fascinează pe mulți.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ??? ??☀️☀️☀️BJ (@babysgy)

Mystery Spot, California, Statele Unite ale Americii

Locul Mystery din Santa Cruz este locul perfect pentru a te bucura de o experiență care sfidează gravitația. Vizitatorii vin la această casă de lemn înclinată în fiecare an, pentru a face lucruri pe care nu le-ar face în mod normal în multe părți ale pământului. A fost descoperită în anii 1930 – aici bilele se rostogolesc în sus, iar oamenii se aplecă înainte, înapoi sau în lateral fără să cadă.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vin (@vinhearts)

Magnetic Hill, Ladakh, India

Magnetic Hill din Ladakh este adesea descris ca un loc cu gravitație zero din cauza mișcărilor ciudate în urcare ale vehiculelor pe șosea. Multe teorii înconjoară această locație ciudată, de la superstiție la știință, dar un lucru rămâne – gravitația nu pare să funcționeze aici. Munții falnici din jur și atmosfera deșertică a zonei fac și acest loc să merite o vizită.

Barajul Hoover, Nevada, SUA

Barajul Hoover atrage aproximativ un milion de vizitatori anual, mulți dintre care nu vin doar pentru priveliști, ci și pentru comportamentul care sfidează gravitația din acest loc. Apa nu cade de pe marginea acestui baraj, ci curge în sus. Se spune că acest fenomen unic este cauzat de structura colosală a barajului în sine. Potrivit experților, curentul ascendent al barajului este atât de puternic, încât face ca apa să se miște în sus și nu în jos.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marion Uyeyama (@liluyeyama3)

Gravity Hill, Muntele Aragats, Armenia

La poalele celui mai înalt vârf din Armenia se află Gravity Hill, unde gravitația nu pare să funcționeze. Primul lucru de observat despre acest deal este că râul curge în sus, dar asta nu este tot. Când mașinile sunt puse pe neutru aici, ele se deplasează în sus, de la sine. Acest lucru este valabil și pentru alte obiecte cu tendința de a se rostogoli, iar oamenii nu sunt, de asemenea, lăsați în afara acestui fenomen unic, deoarece mersul pe deal se simte mai puțin obositor decât mersul în jos. Acest fenomen unic a făcut din această locație una dintre cele mai populare atracții turistice din Armenia.

Magnetic Hill, Moncton, Canada

Canada este plină de lucruri interesante și dealul magnetic este cu siguranță unul dintre ele. La fel ca multe alte locații similare din întreaga lume, această zonă din orașul Moncton cu un semn mare de magnet este cunoscută pentru că aparent mișcă vehicule și obiecte în sus, în loc de în jos. O priveliște bizară de privit. Acest eveniment neobișnuit a fost observat pentru prima dată de șoferi în anii 1930, iar drumul încă atrage turiști curioși, peste 85 de ani mai târziu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ali Ponder (@justakrazymom)

Rua Do Amendoim (Strada Arahidelor), Brazilia

O stradă din Brazilia ascunde un eveniment misterios. Această stradă cu o pantă abruptă este renumită pentru că trage mașinile în sus, de îndată ce mașina este lăsată în stare neutră. Pe măsură ce merge în sus, câștigă viteză, lăsând proprietarii de mașini uimiți. Există o mulțime de teorii în jurul drumului. În timp ce unii cred în prezența unei forțe invincibile pe drum, alții cred că există un depozit masiv de minereu de fier sub zonă. Experții susțin că aceasta este o iluzie optică, dar pentru mulți, este o zonă care sfidează gravitația.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BH é Massa! (@bhemassa)

Zona Golfului Hudson, Canada

Iluziile optice pot fi o scuză că gravitația există într-o zonă, dar nu și în zona Golfului Hudson. Această zonă din Canada este diferită de oriunde altundeva în lume. Gravitația a lipsit în această zonă chiar înainte ca oamenii de știință să afle, în anii 1960. Au fost făcute mai multe teorii cu privire la acest loc, dar asta nu schimbă faptul că oamenii cântăresc de fapt mai puțin decât greutatea lor reală în această parte a lumii. Deci dacă vrei să nu mai ții diete, aici trebuie să te muți.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raoul Canetti (@raoulcanetti)