Zoom îți face ședințele cu 25 de oameni mai plauzibile, cu o actualizare care s-ar putea să te facă anxios

Zoom îți face ședințele cu 25 de oameni mai plauzibile, cu o actualizare care s-ar putea să te facă anxios

În cazul în care nu ai mai participat de mult timp la o ședință cu 25 de oameni într-o cameră fără mască sau distanțare socială, Zoom își propune să-ți ofere această experiență în format virtual printr-o actualizare.

Zoom a devenit atât de popular în pandemie încât foarte mulți oameni îl folosesc precum un sinonim pentru videoconferință. ”Facem un Zoom” sau ”Ne vedem pe Zoom” sunt asocieri de cuvinte care în urmă cu doi ani nu aveau absolut niciun sens. Pe lângă funcționalitatea foarte bine finisată, popularitatea i-a fost ajutată și de actualizările constante.

Cel mai recent update adus popularului program este intitulat Immersive View și te pune într-o singură cameră cu până la 25 de alte persoane, într-un spațiu virtual. Dacă ești utilizator de Microsoft Team, funcția s-ar putea să-ți aducă aminte de opțiunea Together Mode din serviciul gigantului din Redmond.

După cum se poate vedea și în imaginea de mai sus, Immersive View combină funcția de schimbare a fundalului pe care o vezi în foarte multe aplicații cu posibilitatea adăugării de participanți la videoconferință în acel spațiu virtual pe care l-ai activat. Ca un detaliu important, fundalurile virtuale au fost inițial introduse de către Zoom, ca ulterior să-și facă apariția și în Teams, respectiv Google Meet.

Ca Zoom să ducă lucrurile și mai departe, a introdus filtre ce par desprinse din Snapchat, dar și o sală de așteptare virtuală. Acum, a venit rândul ca Zoom să ia o pagină de la concurență cu noul Immersive View, un nou tip de fundal virtual care agreghează toți participanții la discuție într-o singură scenă. Cu condiția să-ți dorești asta, cei de la Zoom sunt de părere că noua funcție va recrea perfect atmosfera dintr-o sală de ședințe sau o clasă de la școală. Dintr-un punct de vedere, lipsa cadranelor tradiționale s-ar putea să te ajute să te concentrezi mai ușor. Din altă perspectivă, s-ar putea să-ți amplifice anxietatea pentru că nu ai mai stat de mult timp lângă atât de mulți oameni, fără mască.