Zoom devine mai util ca niciodată: abia acum te vei concentra pe ce contează

Zoom devine mai util ca niciodată: abia acum te vei concentra pe ce contează

Zoom aduce în atenția noastră o funcționalitate nouă și foarte utilă. Noul mod numit ”Focus” va ajuta utilizatorii să se concentreze pe scopul întâlnirii și va reduce la minim distragerea atenției de orice fel. Producătorii platformei spun într-o postare pe blog, că acesta este destinat în special mediilor de predare, cum ar fi cursurile.

Zoom este o platformă foarte utilizată de elevi și studenți. Ei sunt o categorie de utilizatori care se plictisesc repede în cadrul cursurilor virtuale. De aceea, pentru profesori este dificil să îi țină concentrați pe ceea ce se discută. Modul Focus vine în întâmpinarea lor cu opțiunea de a bloca audiența, astfel încât ei să se poată concentra asupra lectorului sau profesorului. Când este activat, acesta permite profesorului să vadă toți elevii, dar fiecare elev poate vedea doar profesorul sau gazda. În acest fel, un profesor l-ar putea activa în timpul prelegerilor pentru a reduce la minimum distragerea atenției și apoi îl poate dezactiva pentru discuții la curs.

Este util pentru oricine?

Modul Focus poate fi folosit cu ușurință în întâlnirile de afaceri dacă situația este de așa natură încât trebuie activat. În cadrul întrunirilor de familie în care trebuie ținute distracțiile la minim sau pentru membrii care nu doresc să îți arate fața celor prezenți.

Zoom a venit în întâmpinarea celor care folosesc aplicația și datorită faptului că amenințarea Covid-19 persistă. S-ar putea ca în noul an școlar sau universitar, elevii și studenții să fie nevoiți din nou să participe la cursuri online.

Aplicația este disponibilă pentru orice client desktop Zoom. De asemenea, producătorii aplicației vin și cu sfaturi utile pentru îmbunătățirea cursurilor la distanță și sugestii în legătură cu verificarea conexiunii la internet.

Deoarece Zoom-ul rămâne o parte esențială a experienței multor elevi și studenți din această toamnă, instrumentul de videoconferință face tot posibilul ca experiența lor să fie utilă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: