29 nov. 2021 | 07:30

Xiaomi, mai important decât ai crede pe zona de mașini electrice: cum va devenit o alternativă la Tesla

ACTUALITATE
Xiaomi, mai important decât ai crede pe zona de mașini electrice: cum va devenit o alternativă la Tesla

În timp ce Tesla continuă să fie un brand sinonim cu mașinile electrice pentru foarte mulți oameni, Xiaomi vrea să detroneze gigantul lui Elon Musk.

Zvonuri și speculații despre planurile ambițioase ale Xiaomi au apărut de mai mult timp în online, dar se pare că cele mai multe dintre ele se vor adeveri. Nu de alta, dar chinezii urmează să construiască o fabrică de automobile electrice în Beijing capabilă să asambleze nu mai puțin de 300.000 de unități.

Ca referință, fabrica Tesla din Shanghai a fost creată pentru a asambla aproximativ 500.000 de mașini pe an, iar la ora actuală poate produce aproximativ 450.000 de Model 3 și Model Y, cu un număr de aproximativ 15.000 de angajați.

Xiaomi, mai aproape de Tesla

Conform unui acord semnat cu autoritățile chineze, Xiaomi Corp va construi în apropiere de Beijing o uzină capabilă să asambleze 300.000 de autovehicule electrice pe an. Confirmarea vine direct de la administrația Chinei, deci este clar că s-a depășit statutul de proiect ipotetic.

Uzina va construită în două etape, în cadrul Beijing Economic and Technological Development Zone. După prima etapă, capacitatea de producție ar trebui să graviteze în jurul a 150.000 de vehicule anual.

Acolo va exista atât sediul central al diviziei auto din cadrul Xiaomi, cât și birourile pentru vânzări și secția de cercetare și dezvoltare, a anunțat agenția de dezvoltare economică Beijing E-Town, printr-o postare pe contul propriu de WeChat.

Dacă totul merge bine, noua uzină ar trebuie să înceapă producția în masă în 2024. Acest obiectiv temporal a fost menționat anterior și de către directorul general al Xiaomi, Lei Jun.

Acest anunț vine la aproximativ opt luni după ce, în martie, Xiaomi a dezvăluit că va investi aproximativ 10 miliarde de dolari în noua sa divizie de automobile electrice, pe parcursul următorului deceniu. Momentan, compania reprezintă cel mai profitabil producător chinez de smartphone-uri, cu cea mai mare cifră de afaceri.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele