Xbox Cloud câștigă teren: decizia Microsoft pentru toată lumea

Xbox Cloud câștigă teren: decizia Microsoft pentru toată lumea

Platforma Xbox Cloud de la Microsoft, cunoscută și sub numele de xCloud își extinde tot mai mult acoperirea. Acum, utilizatorii altor dispozitive se pot bucura de platformă, pentru a juca jocurile preferate.

Aplicația a fost disponibilă pentru prima dată pentru Android, iar apoi și-a construit un drum lent și sigur spre PC-uri și dispozitvele Apple prin browser. Până în prezent, accesul în cadrul PC-ului și iOS a fost limitat la doar câțiva utilizatori care aveau acees doar pe baza unor invitații.

Acest lucru s-a schimbat însă, astfel că toți membrii Xbox Game Pass Ultimate pot acum transmite jocuri folosind practic orice dispozitiv modern. Gigantul tehnologic a afirmat că xCloud funcționează oficial în mai multe browsere. Dintre acestea, putem aminti Edge, Chrome și Safari, atât în variantele pentru desktop cât și pe dispozitivele mobile.

Disponibilitatea Xbox Cloud

Xbox Cloud este acum disponibil în 22 de țări din întreaga lume. Mai mult, Microsoft spune că serviciul este acum alimentat de unități Xbox Series X personalizate. Unitățile vor oferi ”timpi de încărcare mult mai rapizi, rade de cadre îmbunătățite, dar și o experiență a unei noi genereații de jocuri”.

În timp ce compania nu menționează în mod explicit exclusivitățile Xbox Series X pe xCloud, noul hardware îl pune într-o lumină foarte bună, având în vedere puterea acestuia. Între timp, jocurile vor fi transmite în flux la o rezoluție de 1080 de pixeli, cu un frame-rate de 60 fps, iar Microsoft va continua să adauge funcții pentru îmbunătățirea serviciului, de-a lungul timpului.

Compania a menționat, de asemenea, un prim controler iPhone care este special ”proiectat pentru Xbox”. Așadar, dacă dorești să încerci serviciul, te poți înscrie pe  xbox.com/plan. Prețul acestuia este de 14,99 dolari lunar, iar ceea ce va trebui să ai la dispoziție este un controller, în cazul în care nu ai un ecran tactil prin preajmă.

Citește și:
Etichete: