Schimbările majore din Windows 11 au scăpat pe internet: cât este de diferit față de ce știai

Schimbările majore din Windows 11 au scăpat pe internet: cât este de diferit față de ce știai

Microsoft a anunțat recent o nouă schimbare, în cadrul sistemului său de operare. Se presupune ca această nouă versiune să conțină schimbările care aduc, de fapt, Windows 11.

Microsoft a stablit deja o dată pentru această lansare, data de 24 iunie. Probabil, în acea zi, va fi introduce iterația netă a Windows, presupusă a fi denumită Windows 11. Deja se poate spune că există o perspectivă destul de clară despre cum vor arăta noile modificări din interfața de utilizare, datorită capturilor de ecran care s-au scurs în mediul online.

Printre primele lucruri care pot fi observate, este pictograma centrată a meniului Start precum și a bare de activități. Aceasta arată similar cu macOS-ul de la Apple. Există, de asemenea, o setare care mută meniul Start precum și pictogramele spre stânga, unde au fost dintotdeauna, asta în cazul în care nu îți place cu adevărat noua modificare.

Un alt lucru care poate fi observat este meniul Start fly-out, soluție care poate fi văzută și în iterația Windows 10 X. De fapt, destul de multe opțiuni de proiectare au fost preluate din Windows 10X, lucru care poate fi întâlnit și în cadrul Windows 11. Așa-numitele Live Tiles sunt înlocuite cu pictograme transparente mai simpliste.

Meniul Start se numără printre schimbările aduse la Windows 11

În plus față de aceste pictograme, meniul Start a fost în general simplificat și conține, de asemenea, aplicații fixate, fișiere recente și acces mai rapid la butoanele de repornire și oprire. Capturile de ecran sugerează, de asemenea, meniuri contextuale nou concepute, cu colțuri rotunjite. Până și meniul Start are colțuri rotunjite.

schimbările windows 11
Noul aspect al Windows 11

Un alt lucru care va apărea va fi o nouă funcție de fixare, aceasta fiind deja în lucru. În ciuda acestor scurgeri apărute în mediul virtual, cu siguranță există mult mai multe lucruri aduse în cadrul noului sistem de operare, opțiuni care vor fi dezvăluite de Microsoft în curând.

Citește și: