Windows 11, confirmat oficial: când se lansează, cât costă și cum îl vei instala

Windows 11, confirmat oficial: când se lansează, cât costă și cum îl vei instala

Se discută de câteva luni deja despre Windows 11, iar acum avem în sfârșit niște detalii clare despre modul în care va fi oferit noul sistem de operare și când va deveni disponibil.

Windows 11 este următoarea versiune majoră de Windows din 2015 și până în prezent. Se lucrează de mult timp la ea și va veni cu o serie de particularități care îți vor aduce mai degrabă aminte de macOS, decât de Windows. S-ar putea să includă cele mai radicale schimbări de interfață de la prima versiune de Windows, în urmă cu mai bine de trei decenii.

Windows 11 se lansează în curând

Data oficială de lansare pentru Windows 11 a fost confirmată de Microsoft și este programată pentru 5 octombrie. De la acea dată, vor ajunge online kituri de instalare și upgrade create în jurul noului sistem de operare. Tot de la acea dată, vor ajunge în magazine PC-uri cu Windows 11 preinstalat.

Este important de reținut că nu este neapărat obligatoriu ca pe 5 octombrie să poți pune mâna pe Windows 11. Lansarea va fi una gradată, pe etape. În funcție de feedbackul din piață și dacă nu sunt întâmpinate probleme majore, efortul de propagare se va extinde sau va încetini.

Sub formă da upgrade de la Windows 10, cei de la Microsoft sunt de părere că dispozitivelor compatibile li se va oferi ocazia să treacă către noul SO până la jumătatea anului viitor. Partea bună este însă că nu trebuie neapărat să urmărești acest aspect, pentru că vei primi o notificare de la Windows în momentul în care versiunea 11 este gata să fie instalată pe sistemul tău.

În cazul în care sperai să treci la Windows 11 pentru a rula aplicații de Android, vei fi nevoit să mai aștepți un pic până când va fi disponibilă respectiva opțiune. Aparent, se va lansa cândva în 2022.

Cel mai important aspect legat de Windows 11 este prețul. Sistemul de operare va fi oferit sub forma unui upgrade gratuit tuturor celor care au Windows 10.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: