WhatsApp se transformă, din nou, iar acum nu vorbim de versiunea pentru telefoane

WhatsApp se transformă, din nou, iar acum nu vorbim de versiunea pentru telefoane

WhatsApp se apropie din ce în ce mai mult de Facebook Messenger, din prisma funcționalității. Asta înseamnă că începe să funcționeze independent de telefonul mobil, iar primii pașii în acest sens s-au făcut deja de ceva timp.

În 2021, WhatsApp a trecut printr-o serie stufoasă de transformări. Cea mai importantă dintre ele vizează introducerea suportului adevărat pentru mai multe dispozitive. Acesta se traduce prin utilizarea WhatsApp pe laptop, desktop sau tabletă fără un smartphone în preajmă, cum faci cu Facebook Messenger.

WhatsApp pentru desktop, fără telefon

Disponibilă momentan într-o variantă beta, noua aplicație WhatsApp pentru Windows rulează independent de telefonul tău cu Android sau iOS. Dacă vrei să o experimentezi, poți folosi linkul de Microsoft Store. Partea bună cu descărcarea unor aplicații din magazinul virtual al gigantului din Redmond este că, după instalare, se actualizează automat, fără niciun fel de intervenție din partea utilizatorului, la fel ca cele de pe telefon sau tabletă.

Cel mai important aspect al variantei de WhatsApp disponibilă în Microsoft Store constă în faptul că, după autentificarea inițială, în care ai nevoie de aplicația omonimă de pe telefonul mobil, aplicația funcționează complet independent. În continuare, vei avea acces la toate conversațiile tale, datele îți vor fi transferate în timp real, dar telefonul mobil nu va mai juca rol de intermediar.

Ca beneficiu suplimentar, pentru că aplicația este construită pe infrastructura UWP (Universal Windows Platform), notificările sale vor fi afișate în meniul de notificări al sistemului de operare, chiar și dacă aplicația este închisă. În rest, celelalte particularități importante pe care le asociezi cu WhatsApp, rămân în vigoare, apelurile audio/video și criptarea E2E. Ca bonus, există și posibilitatea tastării unui mesaj prin dictare.

Pentru că vorbim încă de o variantă beta a aplicației, ar fi bine să ai în vedere că s-ar putea să apară mici probleme de funcționalitate sau stabilitate, dar, în mare parte, pare cât se poate de ok.