WhatsApp se transformă, din nou: cum se apropie și mai mult de Facebook

WhatsApp se transformă, din nou: cum se apropie și mai mult de Facebook

WhatsApp se află într-un progres permanent și o transformare constantă. Indiferent dacă ești sau nu încântat de asta, aplicația încearcă să se apropie un pic mai mult de Facebook când vine vorba de funcționalitatea pusă la dispoziția utilizatorilor.

În această săptămână, a fost lansată o nouă versiune beta de WhatsApp pentru utilizatorii de iPhone. Aceasta aduce la un număr mai mare de utilizatori un set de funcții care au făcut subiectul unor zvonuri deja de câteva săptămâni, când au fost publicate de WABetaInfo. Este vorba de un set de particularități menite să introducă în aplicație un mecanism de comunitate, de rețea de socializare. Practic, facilitează gruparea unor grupuri în spatele unei comunități, pentru a ușura activitatea unui administrator care încearcă să comunice pe mai multe planuri.

whatsapp-community-wabetainfo-9t

WhatsApp, mai aproape de Facebook, din nou.

Grupurile pe WhatsApp vor fi duse la un cu totul alt nivel în viitorul apropiat prin intermediul ideii de Comunitate. Deși vom înțelege mai bine sistemul și setul complet de opțiuni când actualizarea va fi disponibilă la scară largă, avem deja câteva idei despre schimbări.

Conform WABetaInfo, comunitățile de pe WhatsApp vor ajuta administratorii de grupuri să aibă un control mai bun asupra grupurilor din aplicația de chat. În plus, acestora le va fi mai ușor să centralizeze mai multe grupuri sau să trimită mesaje în masă către o întreaga comunitate distribuită în grupuri diferite.

”Momentan, este tot ca o conversație în grup, deci nu a atins statutul de rețea socială: este încă un loc privat de comunicare între oameni, protejat de criptare end-to-end.”, au explicat cei de la WABetaInfo. Din ce putem desprinde din capturile de ecran ajunse online, comunitatea are un nume și o descriere, la fel ca un grup obișnuit. Ce se schimbă este faptul că, în spatele unei comunități, poți grupa până la 10 grupuri diferite. Aparent, când faci o comunitate, se creează automat și un grup intitulat Announcement sau Anunț. Probabil că, dacă scrii ceva acolo, se va propaga pe toate grupurile.

Citește și: