16 iul. 2021 | 07:04

WhatsApp schimbă tot ce știai despre aplicația de chat: funcția care s-ar putea să te streseze maxim

ACTUALITATE
WhatsApp schimbă tot ce știai despre aplicația de chat: funcția care s-ar putea să te streseze maxim

WhatsApp a trecut prin mai multe schimbări importante în ultimul an, iar aplicația promite în continuare să se reinventeze pentru a atrage un număr cât mai mare de utilizatori și pentru a preveni migrarea la concurență.

Sunt multe motive pentru care WhatsApp este aplicația preferată de chat a multora dintre noi. O nouă schimbare te va face însă să vezi aplicația cu alți ochi. Încă de la lansare, WhatsApp a avut nevoie de un telefon pentru a funcționa. Chiar și când ai putut să-ți oglindești conversațiile pe un laptop, acelea erau extrase în timp real de pe telefonul din buzunar.

Motivul avea legătură cu mecanismul de criptare pe care îl folosește aplicația deținută de Facebook. Practic, doar smartphone-ul îți poate decripta mesajele primite și îți poate cripta mesajele expediate. Este fundamental în această ecuație.

Schimbarea WhatsApp vehiculată de mult timp

În viitorul apropiat, WhatsApp va funcționa precum Messenger, pe un număr aparent infinit de dispozitive. Nu vei mai avea nevoie de un telefon în apropiere pentru a-ți citi mesajele sau a expedia unele noi.

În continuare, WhatsApp va opera pe web, macOS, Windows sau Portal, pe lângă telefoanele tale preferate. Ce se schimbă este rolul telefonului în această ecuație. Începând de ieri, creatorii WhatsApp au început să invite oameni să participe la un beta pentru mai multe dispozitive. În prima fază, vei putea să utilizezi serviciul de chat pe până la patru dispozitive, pe lângă un telefon.

Nu se știe când se va termina perioada de testare, dar probabil că ar trebui să nu dureze mai mult de câteva săptămâni. În acest timp, creatorii programului vor aduna feedbackul de la utilizatori, vor remedia eventuale probleme și vor implementa opțiuni adiționale. Partea cea mai importantă a acestui anunț este însă că se păstrează criptare end-to-end în această tranziție de la un dispozitiv la mai multe atât pentru conversații, cât și pentru contacte, arhive sau mesaje salvate.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele