15 iul. 2021 | 07:28

WhatsApp te forțează să înveți totul de la început: schimbarea la care nu se mai aștepta nimeni

ACTUALITATE
WhatsApp te forțează să înveți totul de la început: schimbarea la care nu se mai aștepta nimeni

Deși beneficiază de actualizări constante, în mare parte, WhatsApp a rămas neschimbată la capitolul interfață. Unii ar putea spune că utilizatorii nu migrează către alte aplicații similare pentru că s-au obișnuit cu acele butoane sau meniuri. Din păcate, în curând, acel argument nu va mai fi valabil. Se schimbă tot.

Pentru prima oară în foarte mulți ani, WhatsApp se pregătește să lanseze o nouă interfață pentru apelurile video și audio. În același timp, face semnificativ mai ușoară viața celor vor să adauge noi participanți la un apel existent sau pentru cei care vor să participe la o conversație care se află deja în desfășurare cu alți participanți.

WhatsApp ”a furat” de la Facetime: ce s-a schimbat

WhatsApp și-a schimbat interfața pentru apeluri foto și video, iar sursa de inspirație pentru această transformare radicală a fost FaceTime. În cazul în care ești posesor de iPhone și obișnuiești să folosești Facetime pentru a vorbi cu prietenii sau cu familia, ar trebui să te simți ca acasă printre noile meniuri și butoane.

În cea mai recentă versiune beta a aplicației, WABetaInfo atrage atenția asupra unei teme cromatice mai deschise în care switch-urile și butoanele ies mult mai ușor în evidență, se văd mai bine. Plecând de la contrastul dintre alb și verde, vezi mult mai clar pe ce trebuie să apeși. Ca referință, înainte erau grip.

Butonul de închide a apelului, de culoare roșie, a fost mutat pe rândul din partea de jos a ecranului, lângă volum, microfon și video. Faci un gest de swipe de jos în sus și ai posibilitatea să adaugi un participant suplimentar la conversație. În funcție de dispozitivul pe care îl folosești, aceste particularități ar trebui să te ajute să adaugi persoane noi într-o conferință, în timp ce-ți folosești terminalul cu o singură mână. Poți în continuare să adaugi oameni și cu butonul clasic din dreapta sus, dar probabil că va fi eliminat după ce se vor obișnui oamenii cu noul mecanism.

Un alt detaliu care nu trebuie neglijat și care a fost inclus în beta ține de modul în care poți participa la conversație existentă. Dacă cineva te invita într-o conferință WhatsApp și nu erai pe fază în primele câteva secunde, ai pierdut trenul. Acum, cât timp o conversație se află în desfășurare și ai fost și tu sunat, vei vedea o notificare în fereastra de conversații din WhatsApp și poți participa. În trecut, cineva trebuia să te adauge din nou.

Vor mai trece probabil câteva săptămâni pentru a ajunge noile funcții la populația generală, dar dacă vrei și tu le testezi în beta, poți folosi acest link.

whatsapp screen 1 whatsapp screen 2

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele