23 dec. 2021 | 08:22

WhatsApp schimbă regulile jocului, din nou: schimbarea pe care nu știai că ți-o dorești

ACTUALITATE
WhatsApp schimbă regulile jocului, din nou: schimbarea pe care nu știai că ți-o dorești

WhatsApp se află într-o progresie permanentă și caută constant să se actualizeze în concordanță cu cerințele utilizatorilor, dar și cu trendurile din piață. Nu de alta, dar are peste două miliarde de utilizatori și trebuie să-și mențină relevanța la nivel global.

Inginerii WhatsApp lucrează intens la o nouă interfață de desfășurare a apelurilor telefonice, atât pe iPhone, cât și pe Android. În contextul în care aceasta nu a mai beneficiat de foarte mulți ani de un update mai mult sau mai puțin relevant, este foarte important să se alinieze la noul limbaj de design adoptat de Apple și Google cu ultimele versiuni de software.

Ultima schimbare WhatsApp, dintr-un lung șir

În ultimele luni, cei de la WhatsApp au încercat în mai multe rânduri să-și aducă aplicația de chat în 2021, din prisma interfeței. Au început prin actualizarea paginilor de detalii pentru contacte. Au continuat prin introducerea unei linii de undă pentru mesajele vocale. Nu în ultimul rând, pentru ferestrele efective de chat, a pus la dispoziția utilizatorilor o serie stufoasă de fotografii noi de tapet pe care le poți defini individual, pentru fiecare persoană cu care vorbești.

Conform datelor obținute de WABetaInfo, cea mai recentă schimbare vizuală la care lucrează compania deținută de Mark Zuckerberg vizează interfața apelurilor audio. Partea bună este că schimbarea nu te va forța să înveți locația unor noi butoane. Nu va înlocui butonul de mut cu cel de închidere apel, de exemplu. Schimbările sunt la alt nivel și îți dau un ton general de modernizare, simplificare.

În locul unor fundaluri colorate, totul este un pic mai monocrom. Pe iPhone, de exemplu, fundalul este de culoare neagră, cu un cadran gri ale cărui margini sunt rotunjite, pe care sunt plasate datele contactului cu care interacționezi, împreună cu fotografia de profil. În teorie, modificările se vor resimți și în timpul apelurilor în grup, dar nu avem capturi de ecran aferente acelei funcționalități. Pe Android, în mod previzibil, accentul se va pune pe nuanțe de verde și butoane un pic mai mici, ca în interfața nativă de apelare.

WhatsApp copie Android iPhone

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele