WhatsApp a primit un update pe care mulți doar îl visau. Ce vei putea face în curând cu telefonul tău

WhatsApp a primit un update pe care mulți doar îl visau. Ce vei putea face în curând cu telefonul tău

WhatsApp se schimbă și primește în permanență câte un update. Recent au ieșit la suprafață informații potrivit cărora, o caracteristică ”media care expiră” se desfășoară în cadrul versiunii beta a aplicației.

WhatsApp dezvoltă o funcție și mai utilă care, probabil va fi implementată în curând în cadrul aplicației. Această nouă opțiune îți va permite în cele din urmă să alegi la ce calitate video va fi încărcat un clip, în momentul în care îl vei partaja cu unul dintre contactele tale. Noua funcție de calitate a încărcării videoclipurilor a fost identificată pentru prima dată de WABetaInfo și, deși nu este încă activă, raportul lor confirmă faptul că este în lucru.

Alegerea calității videoclipului înainte de trimitere este utilă, deoarece înseamnă că poți alege opțiunea potrivită pentru a economisi lățimea de bandă sau pentru a partaja videoclipul fără compresie puternică. Poți alege modul „economizor de date” pentru a trimite videoclipuri, astfel încât acestea să fie comprimate și să nu utilizeze prea multe date.

WhatsApp are deja o opțiune de economisire a datelor pentru apeluri de ani de zile, așa că este puțin ciudat că a durat atât de mult până când a obținut o opțiune reală pe care utilizatorul o poate alege doar pentru videoclipuri.

Update-ul de la WhatsApp se bazează pe economie

O explicație a fiecăreia dintre aceste trei opțiuni a fost, de asemenea, oferită de WABetaInfo. Ce înseamnă, de fapt, fiecare opțiune a noii funcții:

  • Automat (recomandat): WhatsApp va detecta care este cel mai bun algoritm de compresie pentru anumite videoclipuri;
  • Cea mai bună calitate: WhatsApp va trimite întotdeauna videoclipul folosind cea mai bună calitate disponibilă;
  • Economizor de date: când funcția Economizor de date este activată în setările Android, WhatsApp va comprima videoclipurile înainte de a le trimite.

În prezent, aceasta nu este o caracteristică activă și, prin urmare, nu poate fi utilizată nici măcar în canalul beta. Este o caracteristică care ar trebui să apară în viitor, mai ales că este o caracteristică foarte căutată. Unii oameni nu au nici măcar limită de date, au doar internet lent, iar compresia automată a videoclipurilor înseamnă că atât expeditorul îl poate trimite mai repede, cât și destinatarul îl poate primi mai repede.

Fișierele vor ocupa, de asemenea, mai puțin spațiu când se face backup pe Google Drive, economisindu-ți spațiul de stocare în contul tău Google. Pe de altă parte, pentru cei cu conexiuni rapide, posibilitatea de a trimite videoclipuri de calitate superioară te va asigura că ceea ce vezi este ceea ce vede destinatarul mesajului.