24 iun. 2021 | 07:24

Warren Buffett își încheie socotelile cu Bill Gates: ce s-a întâmplat cu relația celor mai bogați oameni din lume

ACTUALITATE
Warren Buffett își încheie socotelile cu Bill Gates: ce s-a întâmplat cu relația celor mai bogați oameni din lume

Warren Buffett este unul dintre cei mai bogați oameni ai planetei, iar la câteva săptămâni după confirmarea divorțului dintre Bill și Melinda Gates, și-a anunțat retragerea din fundația celor doi.

Pe parcursul zilei de ieri, Warren Buffett a făcut valuri la nivel global când a anunțat că se retrage din poziția de conducere pe care o deținea în Gates Foundation. Deși gestul său poate fi perceput ca un vot de blam asupra celei mai bogate fundații non-profit de pe planetă, Buffett a oferit asigurări că va continua să contribuie la cauzele promovate de Bill Gates și fosta soție Melinda.

Mai mult decât atât, omul de afaceri în vârstă de 90 de ani explică într-un comunicat că a fost un „administrator inactiv” timp de mai mulţi ani în această organizaţie de caritate şi a renunţat deja la acest post în toate celelalte consilii de administraţie în care mai era membru, cu excepţia celui al companiei sale Berkshire Hathaway.

Warren Buffett are o avere estimată la aproximativ 108 miliarde de dolari, conform Forbes și a oferit asigurări că va continua contribuțiile financiare către Gates Foundation. „Obiectivele mele sunt 100% în acord cu cele ale fundaţiei, iar participarea mea fizică nu este în niciun caz necesară pentru a atinge aceste obiective”, a subliniat el.

Fundația Gates, din care s-a retras Buffet, a fost fondată în 200 și a devenit în ultimele decenii cea mai puternică organizație de caritate de pe mapamond. Până la această oră, a fondat diverse proiecte cu o valoare totală de 53,8 miliarde de dolari.

În ceea ce-l privește pe Buffett, el a fost întotdeauna un filantrop, dar acum are o vârstă destul de avansată. Încă din 2006 a promis că va distribui toate acțiunile sale, adică 99% din averea sa, către acțiuni filantropice, atât pe parcursul vieții, cât și după. Prin contribuţia sa anuală dezvăluită miercuri – echivalentul a 4,1 miliarde de dolari către cinci organizaţii de caritate, „sunt la jumătatea” acestui obiectiv, a precizat el.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele