Vor fi obligați șoferii Uber să se vaccineze? Declarații de ultimă oră de la vârful companiei

Vor fi obligați șoferii Uber să se vaccineze? Declarații de ultimă oră de la vârful companiei

Toți angajații Uber din SUA vor trebui să fie vaccinați împotriva coronavirusului înainte de a se întoarce fizic la birouri, lucru ce ar trebui să aibă loc la finele acestui an. Totuși, aceste reguli încă nu se vor aplica și pentru șoferi, spun reprezentanții de la vârful companiei.

Uber nu a împărtășit cifrele recente despre câți șoferi are în cadrul companiei, dar a declarat miercuri că a facilitat 1,51 miliarde de călătorii pe platformă în al doilea trimestru.

Cu siguranță, numărul șoferilor este și el impresionant. Tocmai pentru că e vorba de foarte mulți oameni implicați, o decizie corporativă privind vaccinarea e dificil de adoptat.

Compania pare mai degrabă să lase această reglementare pe umerii guvernelor, decât să își asume o astfel de decizie.

„Cred că aceste mandate, dacă sunt împinse, ar trebui să fie împinse de guvernele locale sau federale și chiar asta este direcția cu care mergem. Și apoi orice mandat este propus, facem tot posibilul pentru a-l sprijini”, a explicat CEO Dara Khosrowshahi, într-un interviu pentru presa online din SUA.

Uber a investit fonduri în promovarea măsurilor publice de vaccinare, inclusiv oferind călătorii gratuite către locurile de vaccinare. Este o misiune importantă pentru companie, deoarece creșterea ratelor de vaccinare ar avea ca rezultat probabil ca oamenii să călătorească mai frecvent și, la rândul lor, să folosească serviciile Uber, ceea ce ar duce la o creștere a afacerii.

Până acum, compania a optat pentru a impune alte măsuri de siguranță pentru a atenua răspândirea virusului, cum ar fi obligativitatea portului măștii de protecție.

Uber susține efortul de vaccinare și crede că e singura șansă de a pune capăt pandemiei

„Credem în efortul, pe care îl susținem în totalitate, prin care guvernul să vaccineze oamenii cât mai repede posibil, astfel încât să putem reveni la viață”, a mai spus oficialul companiei.

Khosrowshahi a spus că merită să ne gândim la necesitatea vaccinării tuturor șoferilor.

„Pe baza circumstanțelor pe care le vedem acum, credem că este cea mai bună cale de urmat pentru noi și pentru guvern și cu siguranță ne-am jucat rolul, pentru a impulsiona campaniile de vaccinare … pentru a crește cu adevărat ratele de vaccinare. Credem că acesta este cel mai bun drum de acum înainte”, a mai spus reprezentantul companiei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: