Invidie sau admirație? Ce spune șeful Volkswagen despre o eventuală mașină Apple

Invidie sau admirație? Ce spune șeful Volkswagen despre o eventuală mașină Apple

Apar tot mai multe informații despre o eventuală mașină inteligentă produsă de Apple. Iar giganții din industrie precum Volkswagen vin deja cu reacții.

Apple ar avea planuri mari pe viitor. Compania americană vrea să fabrice propria mașină, una extrem de inteligentă și tehnologizată. E clar că industria auto s-a tehnologizat puternic în ultimii ani și nimeni nu poate spune că cei de la Apple nu știu să facă treabă în zona asta. Doar că domeniul auto e unul nou.

Între timp, giganți ca Volkswagen reacționează. Șeful grupului german susține că nu se teme de o eventuală concurență venită dinspre Apple. Herbert Diess are, însă, câteva lucruri de adăugat.

Ce spune șeful Volkswagen despre o eventuală mașină Apple

Diess afirmă, într-un interviu acordat presei germane, că nu este îngrijorat de eventuala apariție a Apple Car și nici de intrarea unor companii din zona tehnologiei în lupta din industria auto.

„Industria auto nu este un sector pe care îl poți domina printr-o singură lovitură. Apple nu va putea gestiona apariția unui automobil peste noapte” – susține șeful VW.

Totuși, oficialul german admite faptul că cei de la Apple știu să vină cu tehnologii inovatoare. Au ani de experiență în domeniul diverselor dispozitive și mai ales în domeniul bateriilor, al software-urilor și al designului. În plus, compania lui Tim Cook are bani suficienți pentru a duce la capăt un astfel de proiect.

Deocamdată, se pare că principalii constructori auto ai lumii sunt rezervați în legătură cu planurile Apple. Mai ales că s-ar putea ca americanii să urmărească, de fapt, altceva cu acest model de iMașină.

Parteneriat cu Kia

Apple ar vrea să investească peste 3 miliarde de dolari în mașina pe care vrea să o scoată pe piață, potrivit zvonurilor. Mașina Apple ar putea fi construită în parteneriat cu Kia, la fabrica pe care sud-coreenii o dețin în statul american Georgia, scrie presa internațională.

Ținta de început va fi 100.000 de mașini/an, scrie Bloomberg. Parteneriatul ar putea fi încheiat în curând, iar producția ar urma să înceapă în 2024. Nu e clar deocamdată dacă va fi mașină Apple – dezvoltată de Kia sau mașină Kia – dezvoltată de Apple. În fabrica din statul american Georgia, pe care Kia o are din 2009, sunt produsele modelele Telluride, Sorento și Optima. Acolo se fac anual este de 340.000 de mașini și investițiile au sărit de 1 miliard de dolari.

De menționat că un parteneriat între Apple și Hyundai – Kia a mai fost negociat și-n 2018, dar nu s-a ajuns la niciun consens. E posibil ca de această dată discuțiile să fie mult mai avansate și aproape de finalizare.

Efortul Apple are legătură și cu Project Titan, o divizie de mașini autonome care activează de mult timp în interiorul companiei conduse de Tim Cook.

Citește și: