Volkswagen ID 5: SUV-ul modern care te face să uiți de BMW X5 și Porsche Cayenne

Volkswagen ID 5: SUV-ul modern care te face să uiți de BMW X5 și Porsche Cayenne

Volkswagen a dezvăluit ID 5, o versiune mai mică și mai sportivă a SUV-ului său electric ID 4, care va fi disponibil doar în Europa. Este cel mai recent vehicul care s-a alăturat „familiei ID”.

Compania lansează două versiuni ale noului său EV: ID 5 entry-level și ID 5 GTX, varianta premium, cu motoare electrice duble atât pe puntea față, cât și pe cea spate. ID 5 entry-level va fi echipat cu un singur motor cu tracțiune spate, cu o putere de 174 de cai putere și un acumulator de 77 kWh, care ar permite, teoretic, o autonomie de peste 520 de kilometri.

ID 4 este primul vehicul construit pe arhitectura electrică modulară MEB a VW care este disponibil în America de Nord. Predecesorul său, hatchback ID 3, este vândut doar în Europa. Compania a vândut peste 6.000 în primele trei trimestre ale anului 2021, ceea ce este mai puțin decât numărul de SUV-uri Mustang Mach-E vândute de Ford, dar este încă un început solid pentru un EV nou-nouț în SUA.

Volkswagen se dedică mașinilor electrice

Familia de vehicule ID nu va fi prima incursiune a Volkswagen în sistemele de propulsie alimentate cu baterii. E-Golf a fost lansat pentru prima dată în 2012, dar a fost întrerupt în 2020, deoarece producătorul auto își schimbă atenția asupra vehiculelor sale construite de MEB.

Prima mașină sport complet electrică a filialei Porsche a lui VW, Taycan, a fost pusă în vânzare în 2019. E-Tron, primul SUV electric cu baterii de la Audi, deținut de Grupul Volkswagen, a debutat în 2018, urmat de E-Tron GT. Împreună, aceste vehicule reprezintă vârful suliței în efortul VW de a domina piața emergentă a vehiculelor electrice.

Ele sunt, de asemenea, cruciale pentru a ajuta VW să întoarcă pagina scandalului Dieselgate, vechi de șase ani, în care VW a fost acuzat că a instalat software ilegal în 11 milioane de mașini diesel pentru a păcăli testele de emisii.

Etichete: