Visa face mutarea anului în business. Pe ce va cheltui 2 miliarde de dolari

Visa face mutarea anului în business. Pe ce va cheltui 2 miliarde de dolari

Gigantul Visa a anunțat o mișcare importantă în lumea business-ului mondial. Compania a anunțat că intenționează să achiziționeze Tink, pentru două miliarde de dolari.

Îți amintesc faptul că Tink este un nume de referință pe piața financiară europeană. Mai exact, a fost un startup fintech de vârf în Europa, axat pe interfețe de programare a aplicațiilor bancare deschise (API). Potrivit experților, Tink se integrează cu 3.400 de bănci și instituții financiare.

Până acum, un număr de 300 de bănci și startup-uri fintech utilizează API-ul Tink pentru a accesa informații bancare terțe.

Vestea achiziționării Tink vine la câteva luni după ce Visa a abandonat achiziția Plaid, un alt startul cu același obiect de activitate. Inițial, Visa intenționa să cheltuiască 5,3 miliarde de dolari pentru achiziționarea startup-ului american. Din nefericire, compania a trebuit să anuleze achiziția, din cauza unor norme de reglementare.

Ce beneficii aduce Tink pentru clienții Visa

Tink oferă un singur API, astfel încât clienții să se poată conecta la conturi bancare din propriile aplicații și servicii.

De exemplu, poți utiliza API-ul Tink pentru a accesa extrase de cont, iniția plăți, prelua informații bancare și reîmprospăta aceste date în mod regulat.

Deși băncile și instituțiile financiare trebuie acum să ofere interfețe bancare deschise, conform prevederilor Directivei UE privind serviciile de plată PSD2, nu există un standard unic în acest sens.

Important de menționat este că Visa nu va opera schimbări organizaționale mari în cadrul companiei Tink. Gigantul Visa intenționează să păstreze marca și echipa de management.

„În ultimii 10 ani, am lucrat neîncetat pentru a face din Tink o platformă bancară deschisă și de top din Europa și suntem incredibil de mândri de ceea ce toată echipa de la Tink a reusit sa creeze”, a spus co-fondatorul și CEO-ul Tink, Daniel Kjellén. „Am construit ceva incredibil”, a mai spus Kjellén.

Cu ajutorul celor de la Visa, „vom putea să ne deplasăm mai repede și să ajungem mai departe ca niciodată. Visa este partenerul perfect pentru următoarea etapă a călătoriei lui Tink și suntem incredibil de încântați de ceea ce va aduce acest lucru angajaților noștri, clienților și pentru viitorul serviciilor financiare ”, a mai spus el.

Etichete: